Rezultati obdukcije: Šta je uzrok iznenadne smrti di-džeja Avičija

Autor:

22.04.2018 17:20

Foto:

Foto:



Švedski muzički producent i di-džej Tim Bergling, poznat kao Aviči, pronađen je mrtav u petak u Omanu.

Odlazak di-džej zvezde: Avicii pronađen mrtav

28-godišnji Tim je usled alkoholizma bolovao od akutnog pankreatitisa, a nakon što su mu 2014. godine odstranjeni žučna kesa i slepo crevo, otkazao je turneju kako bi se oporavio. Poslednjih godina nije nastupao uživo, muziku je stvarao u studiju.

Studiomode

Објава коју дели Avicii (@avicii) дана 26. Мар 2018. у 2:37 PDT


Kako prenose strani mediji, poslednje dane proveo je u društvu di-džeja Maitraia koji je rekao da nije primetio da li je Aviči pio poslednjih dana.

- Bio je izuzetno fin i u dobroj formi. Prošli petak s prijateljima je bio na brodu, a kasnije je s njima otišao na večeru – kaže Maitrai.

Објава коју дели Avicii (@avicii) дана 15. Феб 2018. у 9:50 PST


Do juče nije bio poznat uzrok smrti, a danas je AFP preneo izjave anonimnog izvora po kojima su obavljene dve obdukcije.

- Urađene su dve obdukcije, jedna u petak, jedna juče, i sa sigurnošću možemo da tvrdimo da ništa ne ukazuje na kriminalne radnje - rekao je izvor iz policije za AFP.

Објава коју дели Avicii (@avicii) дана 13. Окт 2017. у 7:30 PDT


Aviči je bio pionir savremenog muzičkog žanra EDM (Electronic Dance Movement). Jedan je od retkih di-džejeva koji je na svojim turnejama punio arene širom sveta. Osvojio je dve MTV nagrade, jednu Bilbord nagradu, a dva puta je bio nominovan za Gremi.

Neki od najvećih hitova su mu "Wake Me Up", "Hey Brother", "The Nights"...

Maja Gašić

Autor