Razrešena misterija netrpeljivosti Darslijevih prema Hariju Poteru

Autor:

25.06.2015 23:07

Foto:

Foto:



Džoana Rouling, autorka serijala o Hariju Poteru konačno je otkrila zašto glavnog junaka njenih knjiga mrze njegovi staratelji, tetka Petunija i teča Vernon.

Oni su oživeli Darslijeve na filmu (foto: Warner Bros)

Roulingova je na svom sajtu detaljno otkrila pozadinu ove priče, koja muči obožavatelje dečaka čarobnjaka već godinama.

- Petunija je pozvala svoju sestru Lili (Harijevu majku) i njenog dečka Džejmsa Potera, da upoznaju njenog verenika Vernona. Na pitanje Vernona šta vozi, Džejms je počeo da mu opisuje svoju metlu za kvidič. Vernon je zatim počeo da komentariše kako čarobnjaci moraju da žive od naknade za nezaposlene, a Džejms mu je objasnio kako on u Gringotsu ima veliko bogatstvo koje su mu ostavili roditelji. U tom trenutku Vernon se iznervirao jer je mislio da mu se Džejms podsmeva i ljutito je sa Petuniom napustio restoran - objašnjava britanska književnica.

Zbog sličnosti Harija i Džejmsa, Vernon gaji animozitet prema dečaku, dok Petunija Hariju nije naklonjena jer je oduvek bila ljubomorna na svoju sestru.

Iako su od ekranizacije poslednje knjige prošle četiri godine, knjige i filmovi o dečaku koji na 11. rođendan saznaje da je čarobnjak i dalje su popularni u čitavom svetu.

Roulingova je krajem prošle godine završila scenario za prvi film o prošlosti Hogvortsa, “Fantastične zveri i gde ih naći”, rađen po istoimenoj knjizi. Prvi deo triologije filmova u kome se radnja odvija 70 godina pre Harijevog rođenja biće objavljenja 18. novembra 2016.

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading