Prvi put u Srbiji: Čuveni škotski bend "Texas" na Arsenal Festu

Autor:

22.02.2018 16:01

Foto:

Foto:



Škotski hitmejkeri "Texas", američka grupa "Kultur Shock" (Balkan-Gypsy-Punk-Metal) i nekadašnji bubnjar legendarnih "Ramonesa" Marki Ramon prvi su poznati izvođači "Arsenal Festa 08", koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu.

Објава коју дели Arsenal Fest (@arsenalfest) дана 22. Феб 2018. у 2:04 PST


Svetski poznat po hitovima kakvi su "I Don't Want a Lover", "Say What You Want", "Black Eyed Boy" i "Summer Son", bend "Texas" prvi put u karijeri dolazi u Srbiju 22. juna kao hedlajner "Arsenalove" glavne bine.

Bend, prepoznatljiv i po glasu i pojavi pevačice Šarlin Spiteri, za nešto više od 30 godina postojanja prodao je preko 40 miliona primeraka albuma širom sveta, a u Kragujevac dolazi sa uspešnim, devetim albumom iza sebe "Jump on Board" (2017), koji je bio najavljen spotom "Let's Work It Out Together" u kome se pojavljuje čuveni fudbaler Tjeri Anri.

- Stajati na bini i pevati iz sveg srca, to je sjajno! To je najbolja stvar na planeti. Apsolutno to volim! Kad hiljade ljudi stoji ispred tebe, a svi ste zajedno u tom trenutku - rekla je Šarlin.

Na "Arsenal" 22. juna na "Main Stage" iz Sijetla dolazi "Kultur Shock" frontmena Srđana Đine Jevđevića, koji preko 20 godina krstari planetom kao prvorazredna festivalska atrakcija, muzički sudar angažovanih stavova i zvukova Balkana sa pankom, metalom i rokom.

"Kultur Shock" je pre nekoliko dana objavio novu pesmu "Refugee Song", čime su prekinuli jednogodišnje "duševno preispitivanje i istraživanje kako ploviti dalje u svetu koji trenutno nema nikakvog smisla".

- Đino se samoispitivao: 'Šta bi trebalo reći? Rekao sam vam? Govorili smo vam? Dakle, imamo dosta toga da kažemo. Muzički i pesnički - poručuju članovi benda "Kultur Shock".

Prve večeri na Arsenalovom "Garden Stage-u" nastupiće Marki Ramon, nekadašnji bubnjar legendarnog američkog pank benda "Ramones". On se pridružio Ramonsima pre 40 godina na kultnom albumu "Road To Ruin" (1978), a sada će na jubilej podsetiti na pesme velikog benda.

Објава коју дели Arsenal Fest (@arsenalfest) дана 22. Феб 2018. у 3:35 PST

Naredenih nedelja biće saopštena i ostala imena izvođača ovogodišnjeg "Arsenal festa".

Maja Gašić

Autor