Prva poseta princu Luju: Kako se kraljica Elizabeta doterala za upoznavanje sa praunukom (foto)

Autor:

02.05.2018 16:15

Foto:

Foto:



Pre nešto više od nedelju dana Kejt Midlton i princ Viljam su postali roditelji po treći put. Par je dobio sina koga su nazvali Luj Artur Čarls, a mama i beba su rekordnom brzinom napustili bolnicu.

Kejt Midlton i princ Vilijam: I beba i majka rekorderi

O tome kako je vojvotkinja od Kembridža svega nekoliko sati posle porođaja, na štiklama i besprekorno doterana napustila bolnicu, pisala je sva svetska štampa. Dva dana po rođenju princa ponosni mama i tata su objavili kako su nazvali naslednika, a izgovor njegovog imena (Louis u originalu), takođe je izazvao polemike u javnosti. Konačno je otkriveno da je ime francuskog i nemačkog porekla, te da se izgovara Luj umesto Luis, kako je većina mislila.

Stigla tetka: Trudna Pipa Midlton nestrpljiva da upozna najmlađeg sestrića (foto)

Među prvima je malenog princa posetila njegova tetka Pipa Midlton, a danas se u Kensingtonsku palatu uputila i kraljica Elizabeta Druga.

Elizabeta je u Palatu dovezena helikopterom, a za prvo viđanje s praunukom se obukla kraljne jednostavno. U kariranoj suknji, prsluku i s maramom na glavi, kraljica nije zaboravila da ponese i buketić cveća.

Danas je i njenoj praunuci Šarlot rođendan, tako da je Elizabeta posetu iskoristila i da čestita svojoj mezimici, za koju svi kažu da je njena slika i prilika...

Maja Gašić

Autor