Prva dama reagovala: Melanija Tramp poslala ultimatum Hrvatima

Autor:

19.09.2017 16:41

Foto:

Foto:



Prva dama Amerike Melanija Tramp zapretila je tužbom ukoliko u Hrvatskoj, za 24 časa, ne budu uklonjeni bilbordi sa njenim likom na kojima se, uz slogan „Samo zamisli koliko daleko možeš dogurati uz malo engleskog“, reklamira škola engleskog jezika.

Melaniji se neće dopasti: Šaljivi plakati s likom prve dame hit na internetu (foto)

- Preduzeće koje je radilo tu marketinšku kampanju nije upoznato sa hrvatskim propisima. Zakon o obaveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko, niko ne sme upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe ako nema saglasnost tog pojedinca - rekla je hrvatskom RTL-u advokatica Nataša Pirc-Musar, koju je Melanija Tramp angažovala za taj slučaj.

Ovo nije prvi slučaj zloupotrebe imena prve dame SAD. Melanija Tramp je još ranije poručila stanovnicima rodne Sevnice u Sloveniji da prestanu da zloupotrebljavaju njeno ime u komercijalne svrhe.

Portal Politiko pisao je da će Sevničani morati da se odreknu novootkrivenog načina lake zarade na imenu prve dame SAD, jer je Melanija Tramp, rođena Knavs, angažovala advokatsku kancelariju koja stanovnike njenog rodnog mesta treba da upozori da njeno ime i lice ne mogu da koriste u komercijalne svrhe ako za to nemaju njenu dozvolu.

Neprijatna situacija: Snimak Melanije i Donalda Trampa o kojem ceo svet priča (video)

Otkad je Tramp pobedio na predsedničkim izborima u SAD, Slovenci su Melanijino ime počeli da lepe na sve i svašta – od kolača do meda.

Pretnja urodila plodom: Bilbordi „nestali“!

Reklamni panoi hrvatske škole jezika na kojima je prikazana prva dama SAD Melanija Tramp uklonjeni su iz glavnog grada Hrvatske posle pretnje njene pravne zastupnice.


Njena slovenačka advokatica Nataša Pirc-Musar je rekla za AP da je zadovoljna činjenicom da je škola prihvatila da je prekršila zakon i da su plakati danas uklonjeni. Ona je dodala da još „analiziraju moguće dalje pravne korake“.
Maja Gašić

Autor