Proslava 70 godina kraljevskog braka: Skrivena poruka ogrlice koju je nosila Kejt Midlton (foto)

Autor:

21.11.2017 17:55

Foto:

Foto:



Kraljica Elizabeta Druga (91) i princ Filip (96) su juče proslavili 70 godina braka, a intimnom slavlju u londonskom dvorcu Vindzor  prisustvovali su najuži članovi porodice.

Kraljica Elizabeta i princ Filip: Sedam decenija ljubavi, poštovanja i tolerancije

Bakinom  i dekinom jubileju su prisustvovali princ Vilijam sa suprugom Kejt, kao i princ Hari, ali bez pratnje. Njegova devojka, ili kako u britanskim medijima smatraju verenica, glumica Megan Markl nije ppozvana na slavlje.

Naravno, prisutni su bili i princ Čarls u pratnji supruge Kamile, njegova sestra, princeza Ana, zatim princ Endru i najmlađi princ Edvard, kao i unuci, princeze od Jorka, Beatris i Evgenija, kao i Piter Filips i Zara Tindal.

Budući da se radilo o intimnoj proslavi, zvanične slike sa proslave ne postoje, ali paparaci su uspeli da naprave nekoliko fotki kraljevskih zvanica u službenom automobilu, prilikom vožnje do dvorca.


Koliko je moglo sa slika da se zaključi, prinčevi su se odlučili za elegantna tamna odela, a trudna Kejt je blistala u čipkastoj haljini koju potpisuje slavna dizajnerka Dajan fon Firstenberg, a u koju je nedavno nosila na jednoj gala večeri.


Međutim, ono što je privuklo najviše pažnje javnosti, jeste biserna ogrlica koju je vojvotkinja nosila. Ogrlica uz vrat od četiri niske bisera s dijamantskom kopčom u sredini, lepa Kejt je dobila na pozajmicu od kraljice Elizabete, a ovaj komad nakita ima bogatu istoriju.


Kraljica ju je dobila od japanske vlade, a aktivno je nosila 80-ih i 90-ih godina prošlog veka. Svojevremeno jse mogla videti i na miljenici britanske nacije, nikad prežaljenoj princezi Dajani.


Oni koji se bave običajima u kraljevskoj porodici, smatraju da u ovom kraljičinom gestu ima simbolike. Na dan svoje godišnjce braka, kraljica je ogrlicom želela da svojoj lepoj snaji iskaže ljubav i poštovanje, kao i veru da će njen i Vilijamov brak biti stabilan i srećan koliko i njen.

 

Maja Gašić

Autor