Princeza Katarina i ambasadorka Kanade isporučile novi operacioni sto Kliničkom centru Srbije

Autor:

21.03.2018 14:22

Foto:

Foto:



Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina u pratnji Nj.E. g-đe Kati Čabe, ambasadorke Kanade u Srbiji, isporučila je Klinici za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije novi specijalni operacioni sto za novorođenčad i decu, vrednosti više od 36.000 evra. Sredstva za ovu vrednu donaciju je obezbedila humanitarna organizacija Lajflajn iz Toronta (Kanada), čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina. Svečanom uručenju prisustvovala je i sestra Nj.K.V. Princeze Katarine g-đa Beti Rumeliotis.

- Želim da zahvalim Nj.E. g-đi Kati Čabi, ambasadorki Kanade u Srbiji, na tome što je danas ovde sa nama. Veoma sam srećna što smo zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Toronto-Kanada u prilici da doniramo ovaj vredan operacioni sto nove generacije. Nadam se da će ova donacija pomoći pružanju bolje zdravstvene nege vašim pacijentima i učiniti vaš posao mnogo lakšim. Prošle nedelje smo isporučili još jednu donaciju Lajflajna Kanada, to je bio porođajni sto vredan više od 16.000 evra ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front. Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja ćemo nastaviti da pomažemo koliko god možemo, zajedno sa kancelarijama Lajflajna koje postoje širom sveta. Zahvaljujem svim ljudima dobre volje koji podržavaju naše aktivnosti i pozivam ih da nam se u budućnosti takođe pridruže - rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Princeza Katarina je zahvalila organizaciji Lajflajn Toronto-Kanada jer je u oktobru u „Granitnom klubu“ u Torontu organizovala i bila domaćin humanitarne akcije „Vidi me, čuj me, pomozi mi – budi moj glas“ na kojoj je prikupljen novac za ovaj specijalni sto za operacije nosa i grla za bebe i decu. Princeza Katarina je takođe naglasila da je veoma ponosna na rad svoje Fondacije koja je samo od početka ove godine nabavila medicinsku opremu vrednosti više od dva miliona evra, a koja je namenjena medicinskim ustanovama širom Serbije.

Direktor bolnice profesor Nenad Arsović je izrazio posebnu zahvalnost Njenom Kraljevskom Visočanstvu Princezi Katarini, kao i humanitarnoj organizaciji Lajflajn Toronto-Kanada:

- U ime Klinike za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju i u ime svih naših lekara želeo bih da izrazim našu zahvalnost za ovu izuzetno važnu i vrednu donaciju. Koristeći najmoderniju opremu postižemo bolju zdravstvenu negu i posao se obavlja mnogo lakše. Vrlo smo zadovoljni što imamo mogućnost da ukažemo dobrodošlicu Princezi Katarini u našoj klinici i ja sam uveren da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti - izjavio je profesor Nenad Arsović.

Nj.K.V Princeza Katarina više od dve decenije neprestano pomaže i obezbeđuje neophodnu medicinski opremu klinikama Kliničkog centra Srbije i nastaviće tako i u budućnosti.

Maja Gašić

Autor