Ponovo se oglasio Morgan Friman: Nikada nisam napadao žene, samo sam davao komplimente

Autor:

27.05.2018 09:54

Foto:

Foto:



Američki glumac Morgan Frimen ponovo se oglasio povodom optužbi za neprimereno ponašanje i seksualno zlostavljanje, navodeći da nikada nije seksualno napadao žene.

Frimen (81) je u saopštenju objavljenom kasno sinoć naveo da su ga optužbe pogodile i poručio da "nije u redu izjednačavati neumesne komplimente ili šale sa strašnim incidentima napada", preneo je AP.

Neočekivana reakcija: Morgan Friman se oglasio povodom optužbi za seksualno uznemiravanje

On je rekao da voli da iznosi komplimente da bi se ljudi koji ga okružuju osećali lagodno. U prvom reagovanju na optužbe pre dva dana, Frimen se izvinio svakome ko se osetio "neprijatno ili omalovažavano" zbog njegovog ponašanja.

Frimen je u saopštenju naveo da nikada nije imao nameru da se bilo ko oseća nelagodno i izvinio se svima koji su se osetili "neprijatno ili omalovažavano".

- Svako ko me poznaje ili je radio sa mnom zna da nisam neko ko bi namerno nekoga uvredio ili učinio da se oseća nelagodno. Nikada mi nije bila namera da se žene osećaju neprijatno - kazao je Frimen u saopštenju, navodi BBC.

Morgan Friman: I sa osamdeset voli sve što vole mladi

Osam žena optužilo je Frimena za neprimereno ponaššanje i seksualno zlostavljanje, javio je CNN.

Optužbe su se pojavile kad je neidentifikovana žena rekla CNN-u da ju je glumac zlostavljao 2015. godine, kad je radila kao asistent produkcije na snimanju komedije "Going in Style", u kojoj su, pored Frimena, glumili Majkl Kejn i Alan Arkin.

Ta žena tvrdi da ju je Frimen često neprimereno dirao i dnevno imao komentare o njenom telu i odeći. Frimen je u jednom trenutku, navodi ona, pokušao da joj podigne suknju i ispitivao je da li nosi donje rublje, napominjući da je Arkin rekao kolegi da prestane sa tim, a da ovaj nije znao što bi rekao.

CNN navodi da je razgovarao sa 16 osoba u vezi sa ovakvim ponašanjem, od kojih osam tvrdi da su bili žrtve. Neke od njih navode da se radilo o zlostavljanju, a druge to ocenjuju samo kao neprimjereno ponašanje.

Još jedna žena rekla je za CNN, kako se prenosi, da ju je Frimen više puta zlostavljao za vreme snimanja filma "Now You See Me" 2012. godine.