Po uzoru na Dajanu i Kejt: Venčani buket Megan Markl sa cvećem posebnog značenja

Autor:

18.05.2018 14:16

Foto:

Foto:



Venčanje o kom priča ceo svet zakazano je za sutra u kapeli Svetog Đorđa u Vindtoru, a detalji "svadbe decenije", kako su svetski mediji nazvali sutrašnji događaj iz minuta u minut izlaze na videlo.

@meghan_markle је поделио/ла објаву дана 18. Апр 2018. у 6:04 PDT

Tomas Markl ne dolazi na venčanje: Otkriveno ko će Megan umesto oca odvesti do oltara

Iako se još uvek ne zna kakvu venčanicu će nositi buduća supruga princa Harija, o buketu cveća koje će imati u rukuma, ponešto se zna.

@meghan_markle је поделио/ла објаву дана 4. Апр 2018. у 5:19 PDT

U buketu koji će na venčanju nositi Megan Markl najverovatnije će se nalaziti i cvet koji za britansku kraljevsku porodicu ima posebno i sentimentalno značenje.

Da li će venčanica Megan Markl zaseniti raskošne kreacije Kejt i princeze Dajane (foto)

Reč je delikatnim belim cvetovima mirte koji simboliziraju ljubav, plodnost i nevinost, a za kraljevsku porodicu imaju i dublje značenje. Mnoge mlade iz britanske kraljevske porodice u svojim venčanim buketima imale su mirtu, počevši od princeze Viktorije, a grančicu mirte nosila je i Kejt Midlton.

Priča kaže da je baka princa Alberta poklonila grančicu mirte kraljici Viktoriji dok je bila u poseti Nemačkoj. Kraljica Viktorija grančicu je donela sa sobom u Englesku i zasadila je u vrtu svoje kuće za odmor Osborne Home na engleskom ostrvu Isle of Wight. Mirta tamo cveta i danas i mnoge kraljevske mlade upravo su sa tog drveta uzele grančicu za svoj venčani buket.

Najslađe zvanice: Princ Džordž i princeza Šarlot će imati važnu ulogu na kraljevskom venčanju

Mladice s biljaka u kući Osborn godinama se tradicionalno stavljaju u venčane bukete kraljevskih nevesta. To je germanska tradicija koja simbolizuje nevinost mlade, otkrio je glavni vrtlar kuće Osborn.

Princeza Viktorija, najstarija ćerka kraljice Viktorije, prva je imala grančicu mirte u svom venčanom buketu 1858. godine s čime je krenula tradicija koja traje 160 godina. Od tada su delikatno belo cveće u svojim venčanim buketima imale i kraljica Elizabeta, princeza Dajana i Kejt Midlton.

Novi život Megan Markl: Buduću vojvotkinju od Saseksa očekuju brojna kraljevska pravila

Uz mirtu, i drugo cveće u buketima kraljevskih nevesta imalo je veliko značenje. Vojvotkinja od Kembridža u svom buketu imala je i biljku po nazivom Sweet William, kao i đurđevak i zumbul, omiljeno cveće princeze Dajane. Većina tog cveće i danas raste u memorijalnom vrtu princeze Dajane u palati Kensington.

Palata je potvrdila da će za cvetne dekoracije na venčanju Megan Markl i princa Harija biti zadužena cvetna aranžerka Filipa Kredok, a dekoracije će biti izrađene od cveća većinom uzetog iz vrtova i parkova sa imanja The Crown Estate i Windsor Great Park.

Po tradiciji britanske monarhije: Svi detalji venčanja Megan i Harija

Tradicionalno, posle venčanja buket Megan Markl biće položen na Grob neznanog vojnika. Tu tradiciju započela je kraljica Elizabeta 1923. godine u znak sećanja na svog brata Fergusa.