Osam godina bez Majkla Džeksona: Iza neverovatne slave i brojnih skandala krio se izgubljeni dečak

Autor:

25.06.2017 14:53

Foto:

Foto:



Prošlo je osam godina od smrti kralja popa, a njegovi verni fanovi na društvenim mrežama postavljaju fotografije, video-snimke, najnežnija pisma upućena ovom velikanu savremene muzike.

june 25th, 2009. the day we all remember. the black day in the history of this fandom. on this day, the amazing, one of a kind, icon, master, musician, dancer, composer, singer, actor, humanitarian, father, brother, son, uncle, idol, inspiration and human being, Michael Joseph Jackson, has died. he was someone who only comes around once. someone who has such an own style that nobody can replace him. many people were shocked, is this a joke? did he really die only 2 weeks before the start of his comeback tour "this is it". people were upset, sad and angry. it's all over the news, how could this happen? there are a lot of theories about his death and people still wonder what REALLY happened this day. but today it's been 8 years since the worst thing happened. today we can all cry together and we can comfort each other. but i like to use this day not to cry over his death, but try to make this a happy day by celebrating his life! do you think he wanted us to cry today? or do you think he wants us to smile, even though our hearts are aching? let's be happy together and make this day a nice memory. ❤️❤️❤️ but remember, it's okay to shed a tear? Michael, I love you and I miss you. REST IN PEACE BABY ❤️ #michaeljackson #kingofpop #mjfan #mjfam #mj #mjj #moonwalker #applehead #idol #icon #music #humanitarian #love #princejackson #parisjackson #peace #artist #jackson5 #thejacksons #cute #instagram #mjfamily #innocent #jackson #mjforever #legend #angel #moonwalk #smile #ripmichaeljackson

Објава коју дели MICHAEL JACKSON (@themjj) дана 24. Јун 2017. у 3:26 PDT


Jedna od najvećih ikona u istoriji popularne kulture Majkl Džekson preminuo je 25. juna 2009. godine u Los Anđelesu od srčanog udara izazvanog prevelikom dozom jakog anestetika propofola. O ovoj smrti i zloupotrebi lekova dosta se pisalo, pričalo se o ubistvu... Nakon detaljne istrage, 2011. godine je njegov lični doktor Konrad Mari proglašen krivim za ubistvo iz nehata i osuđen na četvorogodišnju zatvorsku kaznu.

Paris Džekson, ćerka kralja popa: Tata mi je bio najvažnija osoba u životu

Објава коју дели MICHAEL JACKSON (@themjj) дана 13. Јун 2017. у 11:35 PDT


Džekson je od ranog detinjstva bio pod budnim okom javnosti. Rođen je 1958. godine u muzičkoj porodici, a već sa 11 godina je nastupao sa svojom braćom u okviru sastava "The Jacksons 5".

Објава коју дели MICHAEL JACKSON (@themjj) дана 21. Јун 2017. у 1:34 PDT


Vrlo brzo se osamostalio i 1971. započeo solo karijeru koja mu donela svetsku slavu koju i danas retko koja zvezda može da dostigne. Njegovi hitovi se i decenijama izvode, kolege iz različitih muzičkih žanrova, bilo da je rok, soul, r'n'b, pop ili kantri u pitanju, gaje duboko poštovanje prema njegovom radu.

Објава коју дели MICHAEL JACKSON (@themjj) дана 14. Јун 2017. у 10:04 PDT


Za Majklov privatni život se može reći u najmanju ruku da je bio kontroverzan.

Објава коју дели MICHAEL JACKSON (@themjj) дана 6. Мај 2017. у 7:27 PDT


Brojne plastične operacije, a koje je navodno izvodio kako bi likom podsećao na svog muzičkog idola Dajanu Ros, izbeljivanje tena - za koji se kasnije ispostavilo da je posledica vitiliga (oboljenje do kojeg dolazi usled nedostatka pigmenta), seksualna orijentacija, spavanje u hiperbaričnoj komori, brakovi od čega je jedan bio sa ćerkom legendarnog Elvisa Prislija Lisom Meri, neobičan odnos prema svoje troje dece- dva sina (jedno je rodila surogat majka) i ćerki, kao i optužbe za seksualno zlostavljanje dece na njegovom ranču "Neverland", samo su deo priča koje su pratile život ovog umetnika...

Oni koji su ga poznavali, govorili su da se iza slike uspešnog umetnika krije jedan "izgubljeni dečak", veoma neisguran u sebe. Zato nije ni čudo što su ga naslovi u tabloidima duboko pogađali.

- Zašto ne biste ljudima rekli da sam vanzemaljac sa Marsa? Recite im da jedem žive kokoške i da u ponoć izvodim vudu ples. Oni Vam veruju šta god da kažete, zato što ste Vi novinar. Ali ako bih ja, Majkl Džekson, rekao: „Ja sam vanzemaljac sa Marsa i jedem žive kokoške i u ponoć izvodim vudu ples”, rekli bi: „Čoveče, taj Majkl Džekson je poludeo. Kakva budala. Ti ne bi mogao poverovati jednu jedinu reč koja izlazi na njegova usta - rekao je jednom prilikom kralj popa.

Објава коју дели MICHAEL JACKSON (@themjj) дана 27. Апр 2017. у 7:31 PDT


Smatra se jednim od najprodavanijih muzičara u popularnoj kulturi. Njegove ploče prodate su u 800 miliona primeraka, a vlasnik je i najprodavanijeg albuma ikada– 'Thriller' (110 miliona). Jedan je od retkih koji su uvršteni u Rokenrol kuću slavnih dva puta, a osvojio je i 13 Gremija. Časopis "Time" ga je 80-ih proglasio "najvećim fenomenom od Elvisa Prislija", a "Vanity Fair" mu je dodelio titulu "najpopularnijeg izvođača u istoriji šoubiznisa". Bio je izvanredan zabavljač,  njegovi koncerti su predstavljali spektakle za koji se uvek tražila karta više.

Објава коју дели MICHAEL JACKSON (@themjj) дана 13. Апр 2017. у 7:12 PDT


Kada je preminuo, nešto više od nedelju dana pre početka svoje povratničke turneje za koju je bilo rasprodato svih 50 koncerata, Majkl je imao svega 50 godina.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading