Olivera Katarina o iznenadnoj smrti reditelja Uroša Stojanovića: Tuga je za sve nas, otišao je ponosni, hrabri i posebni gospodin s crnim cilindrom

Autor:

26.09.2017 12:51

Foto:

Foto:



Reditelj Uroš Stojanović (44), autor filma "Čarlston za Ognjenku“, preminuo je u subotu u Los Anđelesu, gde je živeo poslednjih godina. Nažalost, nije dočekao da ostvari san i snimi film u Americi, kao ni novi u domovini.

Porodica Stojanović prolazi kroz najteži životni trenutak, a Urošev otac, poznati glumac Feđa Stojanović, skrhan bolom kaže da se sve desilo iznenada, te da niko nije ni slutio da će ih zadesiti ovakva nesreća.

Stalno smo se čuli, sve je bilo u najboljem redu. Bio je u pripremi za film koji je konačno trebalo da snima, nekoliko dana pre nego što će se sve ovo desiti dobio je potvrdu da počne da radi na filmu. Eto, to mu se desilo i nije počeo da snima – rekao je glumac naglasivši da njegov sin nije imao problema sa zdravljem, zbog čega ih je ova užasna vest presekla.

Niko ni u najgorim snovima nije mogao da veruje da će se ovo desiti. Apsolutno, baš iznenada. Potpuno nas je preseklo i to nismo očekivali. Nikakve probleme sa zdravljem nije imao - rekao je Stojanović

Tuga u porodici glumca Feđe Stojanovića: Očekivao sam srećne vesti o Uroševom novom projektu, a dočekao sam tragediju

I glumica Olivera Katarina, koja je igrala Veliku Boginju u Stojanovićevom ostvarenju, veoma je potresena zbog iznenadnog odlaska mladog reditelja.

- Duša me boli. S Urošem sam imala divnu saradnju i druženje. Bio je izuzetno kulturan, lepo odgojen, čovek finih manira, jedan pre svega mlad talentovani reditelj. Prerano nas je napustio. Tuga je za sve nas. Tužno je što je uopšte morao da ode u inostranstvo i što nije dobio ovde u svojoj zemlji drugu šansu posle "Čarlstona za Ognjenku“, u kojem je pokazao izuzetan talenat. Svi smo to videli. On je otišao kao i mnogi mladi koji su morali da odu i odlaze stalno. To je velika šteta za ovu zemlju - kaže glumica.

Ona dodaje da i dan-danas pamti prvi susret s Urošem.

- Nikada neću zaboraviti kako smo se upoznali. Odmah sam videla koliko je poseban. Nalazili smo se u jednom kafiću na Dorćolu. Malo sam poranila i sela, a onda sam na vratima ugledala jednog mladog gospodina s visokim crnim cilindrom i s belom ružom u ruci. On je bio tako ekscentričan, poseban. Prišao mi je s dubokim naklonom i pružio mi ružu. Tako je počelo naše druženje - s težinom u glasu priseća se Olivera i zaključuje:

Odlazak Uroša Stojanovića: Iznenada preminuo reditelj filma “Čarlston za Ognjenku”

- Po svemu je bio ponosan. Nosio je taj cilindar ponosno i hrabro kad se ovde to nije nosilo, u svemu je tako postupao. Težak gubitak.