Oglasila se udovica Krisa Kornela: Novi detalji samoubistva izašli na videlo

Autor:

19.05.2017 18:45

Foto:

Foto:



- Kada smo pričali posle koncerta, primetila sam da je nerazgovetno pričao. Bio je drugačiji - napisala je Viki Kornel u izjavi.

Preminuo Kris Kornel, frontmen grupe “Saundgarden”


Viki Kornel, supruga preminulog pevača Krisa Kornela, napisala je izjavu u kojoj spekuliše da samoubistvo njenog supruga ima veze sa prevelikom dozom lekova protiv anksioznosti.

- Krisova smrt je gubitak koji ne može da se pretoči u reči i stvorila je takvu prazninu u mom da nikada neće biti ispunjena. Kao što su rekli svi koji su ga poznavali, Kris je bio posvećeni otac i suprug. Bio je moj najbolji prijatelj.


Njegov svet se vrteo prvo oko porodice a onda oko muzike. Doleteo je kući za Dan majki (14.5) da bude sa nama. Otputovao je u Detroit u sredu, na dan koncerta, nakon što je proveo još neko vreme sa decom. Kada smo pričali pre nastupa govorili smo o planovima za odmor tokom Dana sećanja (29.5) i drugim stvarima koje smo hteli da radimo - piše u izjavi.

Međutim, nakon koncerta u sredu uveče, Viki je primetila promenu u muževljevom ponašanju, kada su razgovarali posle nastupa.


- Primetila sam da mrmlja, bio je drugačiji. Kada mi je rekao da je možda uzeo pilulu-dve više 'ativana', kontaktirala sam obezbeđenje i zamolila ih da provere da li je sve u redu s njim. Ono što se dogodilo je neobjašnjivo i nadam se da će dalji medicinski izveštaji pružiti jasnije detalje. Znam da je voleo našu decu i da ih ne bi povredio tako što bi namerno sebi oduzeo život - poručuje Viki.

Policija potvrdila: Kris Kornel izvršio samoubistvo

Advokat porodice Kornel, Kirk Pasić, ponovio je Vikino uverenje da je pojačana doza "ativana", leka za anksioznost kji se često daje bivšim zavisnicima, promenila Krisovo mentalno stanje posle koncerta u Detroitu.


Pasić je dodao da je porodica Kornel uznemirena "zaključcima da je Kris svesno i planirano oduzeo sebi život".

- Bez toksikoloških rezultata ne znamo šta se dešavalo sa Krisom, niti da li je neka supstanca doprinela njegovoj smrti. Kris je bio bivši zavisnik koji je dobio 'ativan' na recept i možda je uzeo više od prepisane doze. Porodica veruje da Kris nije bio svestan šta radi kad a se ubio i da su lekovi ili neke druge supstance uticale na njegove akcije - rekao je Pasić.

On je dodao da kontraidikacije za uzimanje "ativana" uključuju "paranoidne ili suicidalne misli, nerazgovetan govor i umanjenu moć rasuđivanja".

A post shared by Dan Spitz (@danspitzofficial) on May 18, 2017 at 2:17am PDT


Viki je na kraju poručila da joj izlivi ljubavi i podrške fanova, prijatelja i porodice više znače nego što iko može da zna.

- Hvala vam na tome što razumete koliko je sve ovo teško za nas.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading