Odlazak nekadašnjeg idola tinejdžerki: Preminuo Dejvid Kesidi

Autor:

22.11.2017 09:51

Foto:

Foto:



Američki pevač i glumac Dejvid Kesidi preminuo je u 68. godini. On je prošle nedelje hospitalizovan jer su mu otkazali jetra i bubrezi.

Dejvid Kesidi stavljen je u veštačku komu, prilikom prijema u bolnicu, jer su se lekari nadali da će naći odgovarajući organ za transplataciju.

-U ime cele porodice Kesidi, na veliku žalost objavljujemo da je umro naš otac, ujak, dragi brat, Dejvid Kesidi. Dejvid je umro okružen ljudima koje je voleo, uz radost u srcu i slobodan od svakog bola koji ga je tako dugo mučio. Hvala vam na neizmerno mnogo ljubavi i podrške koju ste mu pokazali tokom svih ovih godina - piše u zvaničnom saopštenju.

Kasidi je 2014. godine priznao da ima problema sa alkoholom, a nekoliko puta ga je i policija zaustavljala upravo zbog vožnje u pijanom stanju. Kasadi je u martu otkrio i da se bori s demencijom, izjavivši tada da planira da se zbog bolesti povuče iz javnosti.

Pevač i glumac, iza sebe je ostavio dvoje dece i brojne muzičke hitove koji se pevaju širom planete. Kesidijeva frizura i mladoliki izgled učinili su ga idolom tinejdžerki sedamdesetih, kao i pesme "Cherish" i "I Think I Love You" i uloga u seriji o pop pevačima "Porodica Patridž". Od tada, nastupao je na Brodveju, brojnim američkim predstavama i filmovima.