Odlazak doktora Mejsija: Preminuo glumac Migel Ferer

Autor:

20.01.2017 09:52

Foto:

Foto:



Migel Ferer, glumac najpoznatiji po ulogama dr Gareta Mejsija u seriji  "Džordan" i Ovena Grejndžera u "Mornaričkim istražiteljima iz Los Anđelesa", preminuo je od kancera u četvrtak 19. januara u 62. godini.

Sin oskarovca Hosea Ferera i pevačice Rouzmeri Kluni (Džordžove tetke), nedavno je završio snimanje treće sezone "Tvin Piksa" u kojoj igra FBI agenta Alberta Rosenfelda.

- Danas su "Mornarički istražitelji iz Los Anđelesa" izgubili voljenog člana porodice - napisao je kreator serije R. Skot Džemil i dodao - Migel je bio čovek velikog talenta, sa moćnom pojavom na ekranu, bezobraznim smislom za humor i ogromnim srcem. Neizmerno će nam nedostajati.

Ferer se pridružio seriji 2012, inače spin-ofu najpopularnije serije u SAD ("Mornarički istražitelji"), i igrao je uz Krisa O'Donela, El El Kul Džeja, Lindu Hant i ostale.

Glumio je pomoćnika direktora, najpre vrlo strogog i neprijatnog prema timu, koji je kasnije smekšao i postao njihov prijatelj. U aktuelnoj, osmoj sezoni, u toku je lov na krticu i u poslednjoj epizodi emitovanoj u nedelju, Grejndžer je uboden nožem dok je bio u pritvoru.

Migel Ferer rođen je 7. februara 1955. u Santa Moniki (Kalifornija) kao najstarije od petoro dece. Otac Hose, takođe glumac, bio je Portorikanac, a majka Rouzmeri engleskog, irskog i nemačkog porekla.

Veteran sa preko 40 uloga na filmovima i TV serijama, Ferer je započeo karijeru početkom osamdesetih gostujući u serijama "Magnum", "Kegni i Lejsi" i filmovima "Heartbreaker", "Zvezdane staze 3 - Potraga za Spokom" i "The Man Who Wasn't There". Jedna od upečtaljivijih bila je uloga ambicioznog ljigavca Boba Mortona u "Robokapu" (1987), a mnogi ga možda i ponajviše pamte kao agenta Rosenfelda u kultnom "Tvin Piksu".

Posle niza epizoda, dobio je glavnu ulogu u policijskoj seriji "Broken Badges" koja je bila kratkg veka i u popularnoj "Džordan" (Crossing Jordan) od 2001. do 2007. gde igrao uz glavnu junakinju.

Poslednja uloga, u "Mornaričkim istražiteljima iz LA" bila mu je najveća u karijeri.

Pre nego što je postao glumac, Ferer je bio i vrlo dobar bubnjar. Svirao je u raznim bendovima, išao na turneje sa majkom i Bingom Krozbijem i snimao sa Kitom Munom (The Who) na njegovom solo albumu "Two Sides of the Moon".

Sa suprugom Lori ima sinove Lukasa i Rafija.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading