Novi život Megan Markl: Šta simbolizuje lični grb vojvotkinje od Saseksa (foto)

Autor:

26.05.2018 14:18

Foto:

Foto:



Udajom za princa Harija bivša američka glumica Megan Markl je postala vojvotkinja od Saseksa, a pored ove titule dobila je i zvanje princeze Ujedinjenog Kraljevstva.

Prijatelji Megan Markl na mukama: Da li sada treba da ti se klanjamo?

Ulazak u kraljevsku porodicu iz korena će promeniti život atraktivne Amerikanke. Uz pomoć lične asistentkinje kraljice Elizabete Samante Koen, Megan će se u narednih šest meseci "školovati" za novu ulogu, ulogu vojvotkinje od Saseksa.

Šest meseci obuke za kraljevski život: Megan Markl – od glumice do princeze

A danas je iz Kensingtonske palate stiglo obaveštenje i da je Megan dobila svoj lični grb, a koji je odobrila kraljica Elizabeta.

Modni detalj od velike važnosti: Elizabeta na diskretan način podržala izabranicu omiljenog unuka (foto)

Zajedno sa Tomasom Vudkokom, glavnim kraljevskim oružarom i starijim službenikom na College of Arms (kraljevska škola za profesionalne oružare), Megan je radila na grbu.

Pa je tako stvoren dizajn koji ima lični pečat vojvotkinje od Saseksa. Plavi deo štita predstavlja Tihi okean, dve zlatne trake na njemu su zraci sunca, a oba simbolizuju njenu domovinu Kaliforniju. Tri pera predstavljaju komunikaciju i moć reči. Ispod štita u travi se nalaze zlatni makovi koji su inače državni cvetovi Kalifornije, a pored njih zimocvet, biljka koja inače raste kod Kensingtonske palate.

Prednosti braka s princem: Pored titule vojvotkinje od Saseksa, Megan Markl dobila i “zanimanje”

Bela ptica pevačica otvorenog kljuna predstavlja važnost komunikacije. Meganin grb ima i lava koji se nalazi na grbu princa Harija, jer je inače običaj da pripadnice kraljevske porodice dobiju i neki od suprugovih simbola.

Stručnjaci za govor tela tvrde: Zna se ko je gazda u braku kraljevskog para (foto)

 

Maja Gašić

Autor