Novak trijumfovao u Melburnu: Uživao sam, kao da nisam prestajao da igram!

Autor:

16.01.2018 09:21

Foto:

Foto:



Posle posle šestomesečne pauze zbog povrede lakta Novak Đoković je trijumfom nad Donaldom Jangom – 6:1, 6:2, 6:4 u Melburnu obeležio povratak tenisu.

Novak u zoru izlazi na teren, a jedan snimak otkriva kako je raspoložen (foto/video)

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 15. Јан 2018. у 3:17 PST

-Prvi meč posle šest meseci nikada ne znate kako ćete početi, zbog mentalne blokade i ostalog. Došao sam na teren sa pravom emocijom. Zahvalan sam što sam imao priliku da budem ovde jer pre mesec dana nisam znao da li ću doći u Australiju – lakat nije bio spreman za ovaj nivo takmičenja. Evo me i želeo sam da počnem pravim intenzitetom. I jesam to uradio, vodio sam 6:1, 5:0, igrao savršen tenis, kao da nisam ni prestajao. Uživao sam. Donald se vratio u trećem setu, a ja se nadam da ste i vi uživali - rekao je Đoković po okončanju duela, a onda je otkrio šta je radio dok se oporavljao od upale tetive lakta.

- Sjajno je vratiti se ovde, ponovo biti na teniskom terenu. Ne postoji bolje mesto da zaigram posle šestomesečne pauze zbog povrede, nego ovde u Australiji. Volim da dolazim i igram ovde, vi ste sjajni. Bio je dug period bez takmičarskog meča, ali sam iskoristio to vreme da provedem kvalitetno vreme sa porodicom. Dobio sam drugo dete i to je veliki blagoslov. Ruke su mi bile pune, iako nisam držao reket. Nisu ovde sa mnom, nedostaju mi, ali mi je nedostajao i tenis, i oni mi pružaju veliku podršku.

Najbolji srpski teniser bio je svestan da je pauza bila pravo rešenje jer je povreda došla do te faze da nije mogla da se zaleči lekovima.

-Nikada se u životu nisam suočio sa ovakvom situaciju. Tokom karijere sam možda pauzirao najduže mesec dana, nisam propustio nijedan Grend slem i sada je bilo drugačije. Ne želim da kažem da je bilo loše, već drugačije. Moralo je da se desi u jednom trenutku, ova povreda me muči već dugo i sve je eskaliralo prošle godine u vreme Rolan Garosa i Vimbldona. Morao sam da uzmem neko vreme slobodno, povreda je nešto što nijedan sportista ne želi, ali mi je dala vremena da se osvrnem na svoj život, igru i na sebe samog. Želeo sam malo više slobodnog vremena, imam neverovatnu karijeru na koju sam ponosan, ali nekada nisam mogao da radim druge stvari ili budem sa porodicom. Sada se to desilo i drago mi je da sam opet na terenu - rekao je Đoković.

Sledeći Novakov rival biće Francuz Gael Monfis. Naš teniski as i Monfis sastajali su se 14. puta u prošlosti a Đoković ima stoprocentan učinak. Poslednju pobedu nad Francuzom Novak je ostvario u finalu turnira u Istbornu prošle godine.