"Novac mi nije potreban, ali ima mnogo onih kojima jeste": Novi detalji iz života rano preminulog di-džeja

Autor:

29.04.2018 21:58

Foto:

Foto:



Smrt švedskog di-džeja Avićija šokirala je muzički svet prošle sedmice, a tek posle toga procurili su brojni navodi da je 28-godišnji muzičar imao problema sa alkoholom i depresijom, ali i da je bio velikodušan prema dobrotvornim organizacijama, kojima je donirao milione dolara.

“Želeo je da nađe mir”: Pismo porodice otkriva uzrok Avićijeve smrti?

Објава коју дели Avicii (@avicii) дана 23. Нов 2017. у 9:11 PST

Avići, čije je pravo ime Tim Bergling, bio je jedan od najpopularnijih di-džejeva na planeti, a honorari za nastupe na festivalima i žurkama kretali su se i do 250.000 dolara.

Živeo je na brzoj hrani, energetskim pićima i cigaretama: Avići o muzici, alkoholu i životu u koferu

Do smrti, koja ga je zadesila 20. aprila, zaradio je oko 85 miliona dolara, ali je dosta novca poklonio dobrotvornim organizacijama i tražio da se ta informacija drži u tajnosti.

Објава коју дели Avicii (@avicii) дана 16. Јан 2018. у 9:57 PST

Mediji pišu da je poznati di-džej 2012. godine organizaciji "Feeding America" donirao milion dolara, što je sada potvrdila njihova portparolka.

Švedskoj organizaciji "Radiohjalpen" je 2013. godine poklonio milion evra.

Објава коју дели Avicii (@avicii) дана 10. Дец 2017. у 9:59 PST

-Tek kada sam počeo da zarađujem mnogo novca, shvatio sam da mi nije potreban. Kada zarađujete toliko novca koji vam ne treba, jedino je ispravno i ljudski davati ga ljudima kojima je potreban - rekao je jednom prilikom Avići.