Netradicionalna rođendanska žurka: Kraljica Elizabeta slavila u društvu najvećih zvezda (foto/video)

Autor:

22.04.2018 14:20

Foto:

Foto:



Kraljica Elizabeta Druga prisustvovala je specijalnom koncertu povodom svog 92. rođendana u londonskom "Albert holu" na kojem su između ostalih, nastupili pevači Tom Džons, Kajli Minog, Sting i Šegi.

Koncert je otvorio Tom Džons. Pojavljivanje britanske kraljice na koncertu nije u skladu sa tradicijom jer je skoro uvek do sada rođendan proslavljala daleko od očiju javnosti.

Објава коју дели sadaf_news (@sadaf_news) дана 22. Апр 2018. у 12:44 PDT

Britanska kraljica rođendan slavi dva puta godišnje – 21. aprila najčešće privatno, dok se njen „zvanični rođendan“ obeležava u junu velikom paradom u centru Londona.

Koncert pod nazivom Kraljičina rođendanska zabava održan je na kraju sedmice tokom koje su se sastali lideri 53 zemalja, članica Komonvelta, preneo je Rojters.

Објава коју дели KYLIE (@thekylieeffect) дана 22. Апр 2018. у 1:39 PDT

Koncertu su prisustivali kraljičin sin princ Čarls sa suprugom Kamilom i unuci Vilijam i Hari, koji je došao u pratnji verenice Megan Markl. Kejt Midlton koja bi trebalo ovih dana da se porodi, nije prisustvovala iz opravdanih razloga.

Kraljica Elizabeta Druga rođena je 21. aprila 1926. godine u Braton ulici u centru Londona i postala je kraljica 1952. godine sa 25 godina, što znači da vlada Britanijom više od 66 godina.

Maja Gašić

Autor