Mudar potez prve dame: Kako je Melanija Tramp zaustavila glasine o razvodu

Autor:

11.06.2017 16:00

Foto:

Foto:



Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melanija Tramp, koja je nakon zvaničnog preuzimanja dužnosti supruga Donalda Trumpa, ostala da živi sa sinom u Njujorku, seli se u Belu kuću i tim porodičnim okupljanjem se završava nezabeležena situacija u istoriji Amerike, kao i glasine da je par pred razvodom.

Ne žive na istoj adresi: Ko razvodi Melaniju i Donalda Trampa?

Američki mediji pišu da će se bivša manekenka slovenačkog porekla preseliti iduće sedmice iz Trampovog tornja u Belu kuću koju je po njenom ukusu uredio stručnjak za enterijer, Tam Kanalikam, poreklom iz Laosa.

Melanija je, kako je zvanično saopšteno, ostala u Njujorku dok njen 11-godišnji sin Baron ne završi školsku godinu. U novijoj istoriji SAD još se nije dogodilo da prva dama pusti supruga da sam useli u Belu kuću, prenosi Fonet.

Melanijinim dolaskom, „prvi par“ mogao bi da stekne ugled koji će više odgovarati američkoj tradiciji. Tramp je do sada, pišu mediji, dosta vremena provodio sam kod kuće.

Kraljica ledenog lica: Melanija Tramp se retko smeje u javnosti, a evo i zašto

Međutim, opšte je mišljenje da to porodično okupljanje neće uticati na češće pojavljivanje prve dame u javnosti, budući da se ona svojevoljno povukla iz javnog života i retko je bila viđena uz supruga nakon njegova stupanja na dužnost.


- Ostavlja utisak da nije zainteresovana za aktivnosti prve dame - ocenila je književnica Dženifer Vajner u komentaru u Njujork tajmsu.

Melanija je u govoru, tokom predizborne kampanje u Pensilvaniji rekla da želi da se uključi u borbu protiv zlostavljanja dece, posebno na internetu, ali nije iznela detalje.

- Melanija Tramp se protiv zlostavljanja na internetu izborila jedino za sebe - komentarisao je Čeri Džejkobs, koji radi na izradi strategije republikanske stranke, za časopis Veniti fer.

Džejkobs je time ciljao na Melanijinu tužbu protiv britanskog Dejli mejla koji je, bez dokaza, napisao da je devedesetih godina radila kao eskort dama. Sredinom aprila, prva dama SAD na sudu je dobila spor. Dnevnik se morao izviniti i isplatiti joj odštetu s kamatama.

Snimak o kojem ceo svet priča: Da li je to Melanija javno pokazala netrpeljivost prema suprugu? (video)

Pre selidbe, Melanija priprema iznenađenje suprugu. Reč je o tome, kako pišu mediji, da je pozvala njegove pristalice da potpišu onlajn rođendansku čestitku za Donalda, koji će 14. juna napuniti 71 godinu.

- Treba mi vaša pomoć da to bude rođendan koji nikad neće zaboraviti. Naša slavlja uvek uključuju bliske prijatelje, a vi ste se dokazali kao verni prijatelji mog muža kroz podršku njegove pozitivne vizije 'Make America Great Again' - navodno piše u poruci.

To podseća, pišu mediji, na potez Mišele Obame, koja je na sličan način 2010. godine javno čestitala svom suprugu Baraku.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading