Monika Beluči: Balkan je opasno mesto neverovatne, tužne lepote

Autor:

24.05.2017 16:29

Foto:

Foto:



Italijanska glumica, legendarna Monika Beluči ovih dana je u žiži interesovanja nakon što su je organizatori Kanskog festivala izabrali za voditelja, odnosno domaćicu ceremonije otvaranja i zatvaranja.

Strast i emocije: Zašto je Monika Beluči glavna zvezda Kanskog festivala (foto/video)

Osim strastvenog poljupca kojim je sa kolegom francuskim komičarem Aleksom Lucem priredila pravu filmsku priču na otvaranju festivala, zvezda filmova "Malena", "Na mlečnom putu" i "The Apartment", 70. Kanski festival pamtiće i po jednoj maloj premijeri.

U pitanju je epizodna uloga u dugoočekivanom nastavku hit serije "Twin Peaks", slavnog Dejvida Linča koja je premijerno puštena juče u etar na HBO.

Muza Dolče i Gabane koja već godinama neguje dolce vita glamur i tu klasičnu lepotu svojstvenu velikim divama filma u ekskluzivnog razgovora za WWD portal pričala je, između ostalog o svom specifičnom, vrlo klasičan, ali bezvremenskom stilu odevanja.

-Možda krajnje nesvesno moj stil je vrlo italijanski, koristim klasičan i jednostavan kroj jer je moja figura prilično obla, rasna. Boje i menjam, ali krojeve teško. Držim ih vrlo klasičnim. Naravno, kada idem da pokupim ćerke iz škole, praktikujem da nosim majicu i džins - rekla je lepa Italijanka, navodi Elle.

Monika Beluči: Kako sam se osećala kad sam shvatila da moram da pričam srpski

Beluči, koja je iz modelinga uplovila u svet filma, na ovogodišnju Met galu je došla u pratnji velikog Valentina Garavania, u classy crnoj haljini. Upitana da li je time želela da otkrije kako joj je italijanski mag najomiljeniji među dizajnerima, Monika je odgovorila da ne favorizuje nikoga.

- Ima toliko kreatora. Nikad modu nisam doživljavala kroz prizmu dizajnera, već kroz sopstveni, lični afinitet. Da li taj kroj odgovara meni, mojoj figuri a ne da li mi odgovara ili ne odgovara što je model uradio taj i taj dizajner

Čuvena glumica otkrila je i kakve utiske nosi sa snimanja svog poslednjeg filma "Na mlečnom putu" koji je režirao Emir Kusturica, u kome glumi Srpkinju italijanskog porekla u koju se zaljubljuje mlekar koga igra srpski režiser. Za potrebe ovog filma, Belučijeva koja je najstarija glumica koja je igrala Bond devojku (u 51.) je morala da nauči da priča srpski jezik.

-Balkan je veoma opasno, turbulentno mesto u kome i dalje nekako osećate tenziju, kao da ste pored bureta baruta koje će svakog treba eksplodirati. S druge strane to je zemlja neverovatne lepote, ali neke tužne lepote koja je usledila nakon građanskog rata. Iako je on davno završen, nekako kao da je obeležio taj prostor za sva vremena. Bila mi je čast da budem deo Kusturičinog filma. On je jedan od onih režisera koji prepliću realnost sa poetičnom atmosferom, jer poezija i umetnost su u najmračnijim trenucima bile i još uvek su najbolji način da premestite bol, tugu, gubitak. Nešto što dolazi neizbežno sa ratom.

Na pitanje da li je sada glumicama lakše nego pre, Monika odgovara potvrdno.

Monika Beluči: Emir poštuje žene

-Obožavala sam Sofiju Loren, Silvanu Mangano i Moniku Viti, ali vremenom, bez obzira na njihovu lepotu i talenat, ove glumice kada su prošle četrdesetu nisu glumile. Ako i jesu, to je bilo retko. Sada mi se čini da se to nekako menja. Živim u Francuskoj, pa možda zbog toga jer su tamo i dalje među vodećim glumicama, one koje su davno zašle u pedesete - Izabele Hupert, Katrin Denuve, Natali Bej, dok u Engleskoj i dalje snimaju Helen Miren i Džudi Denč. Pa i ja sama sam dobila priliku da na pragu šeste decenije zaigram u Džejms Bond filmu - rekla je Monika Beluči.

Komentari. (0)

Loading