Milica Dabović za magazin Gloria: Dani suza

Autor:

02.12.2016 12:50

Foto:

Foto:



U prvoj ispovesti posle završetka sportske karijere, slavna srpska košarkašica Milica Dabović otkriva da je na oproštajnoj utakmici od nacionalnog dresa zaplakala zbog toga što u publici nije bio njen brat Milan koji je uhapšen pre dva i po meseca

- Suze su mi krenule zbog brata Milana koji nije doživeo da gleda kako mu se sestra oprašta od nacionalnog tima. Greše svi oni koji misle da sam plakala zbog završetka karijere.

- Toliko me je zabolelo da nemam reč kojom bi opisala taj težak momenat – objašnjava Milica Dabović (34) zašto je plakala pre desetak dana u Nišu posle okončanja utakmice Srbija-Ukrajina kojom je stavila tačku na svoju uispešnu košarkašku karijeru.

Mnogo gorčine se skupilo u Milici. Prvi udarac je doživela sredinom septembra kad je u Beogradu, na Brankovom mostu, uhapšen njen rođeni brat Milan zbog posedovanja skoro dva i po kilograma kokaina, da bi zatim njen oproštaj od reprezentacije bio loše i skromno organizovan.

- Ispraćaj je bio jadan i bedan, ali dobro, šta da vam kažem, možda nisam zaslužila da se dostojanstveno i dosledno ispratim, pošto smatraju da ničim nisam doprinela našoj košarci. Boli me naravno i što sa sestrom Anom više neću igrati, sve to zajedno doprinelo je mom jecaju kada sam je zagrlila i odslušala “Bože pravde”. Inače, uvek plačem kad pevam srpsku himnu. To je ono što će mi nedostajati i himna će mi uvek odzvanjati.

NEMA BEZGREŠNIH Košarkašica sa karijerom o kojoj mnogi sanjaju, bila bi najsrećnija da je brat bar iz zatvorske ćelije mogao da isprati trenutak kada se opraštala od dresa s državnim grbom.

- Daj bože da je Milan gledao. Ne znam da li je. Ali postoji snimak, volela bih da pogleda kada izađe. On je moj brat. Bez obzira na sve šta ljudi pričaju, on je Anin i moj brat i svi jedva čekamo da ga vidimo sa porodicom koju ima. Niko nije bezgrešan.

Ostatak ove iskrene ispovesti možete da pročitate u novom broju magazina Gloria koji se od danas nalazi na kioscima.

Komentari. (0)

Loading