Meril Strip u svom stilu: Brutalno iskrena o svom glumačkom umeću

Autor:

12.02.2017 13:31

Foto:

Foto:



U emotivnom govoru tokom kojeg je bilo suza, prkosa ali i humora, Meril Strip ponovila je oštre kitike na račun predsednika SAD Donalda Trampa, koji je o slavnoj glumici nedavno rekao da je precenjena zvezda.

Rekorderka po broju nominacija za Oskara govorila je na gala večeri američke LGBT organizacije namenjene za prikupljanje novca u okviru kampanje poštovanja ljudskih prava i potvrdila ironično da je precenjena glumica.

Izjave Meril Strip koje pokazuju da je žena bez kompromisa

-Jeste, ja sam precenjena glumica, ali i glumica moje generacije koju najviše kritikuju, rekla je čuvena umetnica komentarišiću Trampovu izjavu posle njenog govora na dodeli Zlatnih globusa održane krajem januara.

Meril Strip je naglasila da bi više volela da je kod kuće da pere veš nego da drži govore, ali je zbog profesije i kao javna ličnost obavezna da govori u javnosti.

Vlast i preko „Tvitera“ može da kazni

Glumica se osvrnula na sporne Trampove stavove o imigraciji i njegove poruke na Tviteru navodeći da svi ljudi, žene, ljudi drugih rasa i sve manjine imaju svoja prava.

-Naša zemlja je sada videla kako izvršna vlast u rukama jednog preduzetnika može da bude okrenuta protiv naroda, Ustava i zakona o ljudskim pravima. Bič izvršne vlasti može sve, i da preko Tvitera zastrašuje, kazni, ponižava i delegitimizuje medije i ostale umišljene neprijatelje, rekla je slavna Amerikanka.

Meril Strip: Mnogo puta sam bila nesavršena glumica

Meril Strip je na kraju rekla da svi imaju pravo na ljudski život, slobodu i sreću.

-Zastrašujuće je biti stalno na meti raznih kritika, a jedini način je reći šta mislite. To jednostavno morate da uradite. Nema drugih opcija, istakla je Meril Strip, ali nije precizirala kakvoj je vrsti kritika bila izložena.

I ove godine, 67-godišnja glumica nominovana je za prestižnog Oskara.

Meril Strip je do sada 19 puta nominovana za Oskara, od kojih je dobila tri. Takođe, imala je 28 nominacija za Zlatni globus, a osvojila je sedam. Dobitnica je i dve nagrade Emi, kanske Zlatne palme i dve nagrade BAFTA. Američki filmski institut joj je 2004. godine dodelio Nagradu za životno delo.

Jedna je od najboljih i najviše nagrađivanih glumica svih vremena, a često se, pored Džudi Denč, navodi kao najbolja glumica svoje generacije. Tu titulu joj je još osamdesetih predvidela legendarna Bet Dejvis.

Najpoznatiji filmovi u kojima je glumila su Lovac na jelene, Žena francuskog poručnika, Moja Afrika, Mostovi okruga Medison i Sumnja.

Za ulogu u drami Kramer protiv Kramera dobila je Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi, a za uloge u filmovima Sofijin izbor i Čelična dama nagrađena je priznanjem Američke filmske akademije za glavnu ulogu.

Komentari. (0)

Loading