Makron u problemu: Kako je pas obrukao francuskog predsednika (video)

Autor:

23.10.2017 16:44

Foto:

Foto:



Udomljeni pas Nemo, kojeg je pod svoj krov primila francuska predsednička porodica Makron, priredio je svom vlasniku neprijatan trenutak, kada se za vreme sastanka Emanuela Makrona i troje ministara u Jelisejskoj palati - pomokrio u kamin.

Ova neprimerena "akcija" izazvala je salvu smeha i novinara i prisutnih ministara, a predsednik Makron je čini se, i pocrveneo.

Sve su zabeležile televizijske kamere, pa je Nemo postao zvezda Jutjuba.

Dvogodišnji mešanac ptičara i labradora kojega su Brižit i Emanuel Makron udomili u avgustu, usred razgovora premijera i troje ministara podigao je zadnju nogu i, ne odolevši zovu prirode, pomokrio se u kamin.

-Baš sam se pitala otkud stiže taj zvuk - rekla je mlada ministrarka ekologije Brin Poirson, koja je bila okrenuta leđima kaminu, dok je ministar Žilijen Denormandi ozbiljnog izraza lica upitao Makrona "događa li se to često".

Brižit i Emanuel Makron: Novi član porodice u Jelisejskoj palati (foto)

-Eto, vi ste razlog tome... što se moj pas ponaša sasvim neprimereno - odgovorio mu je, glasno se smejući Makron, a potom nastavio o ozbiljnim temama.

Nemo nije prvi predsednički ljubimac koji u jelisejskoj palati "pravi probleme".

Psi bivšega predsednika Nikolasa Sarkozija izgrizli su i izgrebali neprocenjivo vredan nameštaj i tepihe u palati, čija je restauracija stajala desetine hiljada evra, a maltezer Žaka Širaka morao je da napustiti palatu nakon što je više puta napao svog vlasnika nezadovoljan premeštajem u manji životni prostor.