Leonardo Dikaprio umešan u prevaru sa Oskarom?

Autor:

16.06.2017 16:12

Foto:

Foto:



 

Leonardo Dikaprio je morao da preda statuu Oskara koja je pripadala Marlonu Brandu federalnim agentima.

Nagrada, originalno dodeljena Marlonu Brandu i godinama kasnije poklonjena Dikapriju predata je federalnim agentima kao dokaz u slučaju globalnog skandala korupcije u koji su umešani filmski producenti i malezijski premijer.

Evo o čemu se zapravo radi:

Film "Vuk sa Vol Strita" u kojem je Leonardo Dikaprio imao glavnu ulogu finansirala je producentska kuća Red Granite Films. Jednom od suvlasnika studija Rizi Azizu očuh je premijer Malezije, Nadžib Razak.

Novac koji je trebalo da ode u fond za ekonomski razvoj Malezije, otišao je u producentsku kuću i uložen je u stvaranje filma “Vuk sa Vol Strita“. Novac iz malezijskog fonda je trebalo da se vrati nazad građanima, a on bi se ulagao u infrastrukturne projekte.

Sada vlasti pokušavaju da vrate novac u fond tako što prodaju sve ono što je kupljeno od tog novca. Iako malezijski premijer tvrdi da nije uradio ništa loše, Dikaprio je pristao da sarađuje sa američkim vlastima.

Kako je Brandov Oskar uopšte došao do Dikaprija?

Marlon je osvojio Oskara za film "On the Waterfront“ 1954. godine, a kasnije je u autobiografiji priznao da godinama pokušava da ga nađe. Godine 2013. Aziz i suvlasnik Red Granite Films Džoj Merkfarland su poklonili Brandovog Oskara Dikapriju za 38. rođendan koji su nabavili od jednog njujorškog dilera za 600 hiljada dolara.

Komentari. (0)

Loading