Legenda živi: Novi spot u čast Koenovog 83. rođendana (video)

Autor:

21.09.2017 13:00

Foto:

Foto:



Legendarni muzičar Leonard Koen bi danas, 21. septembra, napunio 83 godine, a u čast njegovog rođenja objavljen je novi spot za pesmu "Leaving The Table".

Leonard Koen: Poslednje putovanje urednog momka

Koenova porodica je povodom njegovog datuma rođenja predstavila i "Tower of Song: A Memorial Tribute to Leonard Cohen", odnosno obeležavanje prve godišnjice smrti muzičke ikone koja će se održati 6. novembra u Montrealu.

Na bini će te večeri nastupiti Elvis Kostelo, Lana Del Rej, Feist, Filip Glas, Vesli Šulc, Sting, Patrik Votson Adam Koen, a uskoro će biti najavljeno još glumaca i izvođača.


Prodaja karata za ovaj događaj počinje u subotu 23. septembra, a uz muzičke goste očekuju se i kanadski premijer, kao i prvi čovek Kvebeka.

- Otac mi je ostavio spisak dužnosti pre nego što je preminuo. Stavi me u kovčeg pored moje majke i oca. Napravi malu komemoraciju za bliske prijatelje i porodicu u Los Anđelesu. Ako želiš javni događaj, napravi ga u Montrealu - rekao je Koenov sin, muzičar i producent Adam Koen, napominjući kako ovaj koncert i okupljanje vidi kao ispunjenje svojih dužnosti prema ocu.

Prihod od koncerta biće dodeljen različitim kanadskim umetničkim organizacijama.

Pesnik tuge, samoće i tišine preminuo je u svom domu u predgrađu Los Anđelesa u noći između četvrtka i petka, 10. na 11. novembar, u 82. godini, saopšteno je na njegovoj zvaničnoj fejsbuk stranici. “Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je legendarni pesnik, kompozitor i umetnik Leonard Koen preminuo. Izgubili smo jednog od najvećih vizionara muzike”, pisalo je u saopštenju.

Maja Gašić

Autor