Kusturica za godinu dana počinje snimanje filma u Kini: "Vrisak" će biti savremeni "Taksista"

Autor:

06.07.2017 13:36

Foto:

Foto:



Reditelj Emir Kusturica najavio je da će u julu ili avgustu sledeće godine u Kini početi snimanje svog novog filma radnog naziva "Vrisak“.

Kusturica je otkrio da je pre 10 dana, kada je imao koncert u Šangaju, potpisao ugovor sa jednom od najvećih kineskih firmi "Prljavi majmun“ za snimanje novog filma.

Film, prema njegovim rečima, govori o moralnoj dilemi mladog čoveka, gimnastičara, koji prati pandu u Evropu.

On se u Kini zaljubljuje u ženu, koja ulazi u turbulentni period svog života pošto njen otac, koji pokušava da ostvari kapitalistički san u Francuskoj, ulazi u velike dugove i zelenaš, kome duguje novac, traži njegovu ćerku da bi mu oprostio dug.

Emir Kusturica uoči “Boljšoj” festivala: Želim da mladi umetnici ne budu opterećeni crvenim tepihom

-Tu se film pretvara, rekao bih, u savremenog Taksistu, film iz sedamdesetih godina, gde dečak reaguje emocionalno na istinu i oslobađa ih iz tog kriminalnog jezgra - objasnio je Kusturica.

Let's do it!#emirkusturica #shanghaiflimfestival

Објава коју дели Linfan (@linfan79) дана 21. Јун 2017. у 9:25 PDT

On je rekao da će raditi sa kineskim glumcima, a snimaće u kineskim provincijama Čau Čau i Sijan, u Marseju i Rimu.

- Čitav život sam radio filmove koji su manje više bili uspešni u toj sferi artfilma, ali ovoga puta u ugovoru piše da će film biti prikazan u 25.000 bioskopa. Radi poređenja Francuska jedva da ima 2.500 bioskopa i to će biti kao da film odjednom počinje da se prikazuje u svim bioskopima u Evropi - rekao je slavni reditelj.

Snimanje je predviđeno da traje između šest i osam meseci.

- Korigovaću svoj vizuelni aspekt, jer najviše vremena mi je tokom snimanja filmova odlazilo na čekanje sunca, radu na tome da slike budu prelepe. Ovoga puta ću primeniti malo dokumentarističniji način - rekao je on.

Emir Kusturica otkrio šta je Monika Beluči prvo naučila da kaže na srpskom

Kusturica je primetio da je Kina najuspešnija kapitalistička zemlja kojom rukovode komunisti i da je reč o velikom tržištu.

- Ni Zapad više nije demokratija, nego tehnokratija, oni negiraju demokratiju, jer najdelotvornje odluke donose korporacije koje nisu sklone demokratiji. Njima treba put do izvora i tržišta, a on se nameće u poslednje vreme ratovima i batinom - rekao je Kusturica i najavio da će posle Kine, svoj naredni film sigurno snimati u Rusiji.

Komentari. (0)

Loading