Kraj jedne ere: Džek Nikolson odlazi u penziju?

Autor:

19.01.2017 15:55

Foto:

Foto:



Prema tvrdnjama Pitera Fonde, njegov dobar prijatelj i jedan od najboljih holivudskih glumaca ikada - Džek Nikolson reći će "zbogom" glumi.

Fonda, koji je prijatelj sa Nikolsonom još od 1969. i snimanja filma "Goli u sedlu" (Easy Rider), tvrdi da se Džek (79) definitivno penzionisao.

- Ne želim da pričam u njegovo ime, ali on ima iza sebe ogromnu karijeru i finansijski je obezbeđen - rekao je Fonda za Njujork post.

- Ljudi nekad imaju razloge vama nepoznate a nije na meni da pitam. Kad se čujemo ne pitam ga "Na čemu radiš?" nego "Kako si?" - dodao je Fonda.

Piter je, međutim, nagovestio da bi neka dobra uloga mogla da namami Nikolsona ponovo pred kamere.

Njegova poslednja uloga bila je u osrednoj komediji "How Do You Know" iz 2010.

Pre četiri godine u medijima se pojavila vest da će Nikolson smanjiti tempo snimanja zbog gubitka pamćenja, ali njegovi predstavnici za štampu su to demantovali.

Kasnije je priznao da je odlučio da smanji noćne izlaske.

- Još sam divlji u srcu ali me je pogodila biogravitacija. Ne mogu više da se nabacujem ženama u javnosti. Nije to moja odluka, jednostavno, nije primereno mojim godinama - rekao je Nikolson.

Sa 12 nominacija za Oskara, on je rekorder među kolegama glumcima, a tri puta je osvoji zlatnu statuu, za "Let iznad kukavičjeg gnezda" (1976), "Vreme nežnosti" (1984) i "Dobro da bolje ne može biti" (1998).

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading