Kostjukov: Da izgrade Operu u Beogradu na vodi

Autor:

19.01.2017 18:41

Foto:

Foto:



Konstantin Kostjukov direktor Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu najavljujući baletski spektakl "Krcko Oraščić", koji će se 21. januara održati na sceni Sava centra zamolio je gradske vlasti da izgrade Operu u okviru projekta "Beograd na vodi"

- Tako bi srpska prestonica dobila reprezentativni prostor u kojem bi publika uživala u baletskim i operskim predstavama - kazao je Konstantin Kostjukov.

On je naglasio da je zgrada Narodnog pozorišta građena za potrebe drame i da je Velika scena zapravo previše mala za velike baletske spektakle.

- Kada nam dolaze velike zvezde iz inostranstva, moramo da menjamo koreografiju baleta jer je njima scena prekratka za sve skokove koje inače izvode svuda u svetu. Znam da je bilo reči da se popularni tržni centar Staklenac na Trgu republike pretvori u zgradu Opere koja bi bila vezana nekim tunelom sa zgradom Narodnog pozorišta. Po svemu sudeći od toga neće biti ništa, a gradske vlasti moraju da razmisle koliko bi im značila lepa i prostrana zgrada Opere u reprezentativnoj četvrti pored reke. Bila bi arhitektonski zaštitni znak Beograda kao što je to zgrada Opere u Sidneju - kazao je Kostjukov.

Balet Narodnog pozorišta izvešće u Velikoj dvorani Sava centra predstavu "Krcko Oraščić", na muziku P.I. Čajkovskog.

U glavnim ulogama ovog spektakla u koreografskoj postavci Konstantina Kostjukova nastupiće gosti, prvaci Baleta iz Kijeva Olga Golica u ulozi Maše i Denis Nedak u ulozi Krcka Oraščića.

Orkestrom narodnog pozorišta će upravljati gost iz Italije Jakopo Sipari di Peskaseroli. U predstavi učestvuju solisti, celokupni ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta.

Komentari. (0)

Loading