Kompanija Harvija Vajnstajna proglasila bankrot

Autor:

20.03.2018 20:57

Foto:

Foto:



Američka filmska i televizijska kompanija "Vajnstajn", čiji bivši predsednik je optužen za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje, prijavila je da je bankrotirala i saopštila da ukida sve ugovore o poverljivosti zbog kojih su možda neke žene ćutale.

Uspon i pad Harvija Vajnstajna: Sve o životu holivudskog napasnika

Kako Rojters prenosi, prijava bankrota usledila je u ponedeljak, nakon što je više od 70 žena iznelo optužbe o seksualnom zlostavljanjima ili silovanjima, na račun koosnivača kompanije i jednog od najuticajnijih ljudi u Holivudu, producenta Harvija Vajnstajna.

Vajnstajn je negirao te optužbe, navodeći da nije imao seksualni odnos ni sa kim bez pristanka.

Žene koje su govorile protiv Vajnstajna pokrenule su osnivanje pokreta protiv seksualnog zlostavljanja i pozvale druge žrtve da na društvenim mrežama podele svoju priču uz haštag “I ja“ (#MeToo).

Privatna firma "Lantern Kapital“ namerava da otkupi kompaniju "Vajnstajn" za 310 miliona dolara i tako je izvuče iz bakrota.

Konačno progovorio: Harvi Vajnstajn ispričao svoju verziju priče

Ta ponuda firme koja bi spasila kompaniju, naćiće se među drugim ponudama na aukciji uz sudsku nadzor 2. maja, a poslednji rok za druge ponude je 30. april, navodi agencija.