Jelena Janković: Moja prva hiljadarka

Autor:

07.04.2017 14:32

Foto:

Foto:



Naša teniserka Jelena Janković, nekada je bila prva na WTA listi, ali nakon raskida četvorogodišnje veze s vaterpolistom Mlađanom Janovićem i problema sa zdravljem, poslednjih godinu-dve je ostvarivala slabije rezultate.
O tome koliko je teško opstati u vrhu, otkrila je u razgovoru za "Gloriju".

– Kao i u svakom profesionalnom sportu, a uostalom i u životu, prva mesta su rezervisana samo za najbolje i najupornije. Potreban je dugogodišnji rad i ogromna odricanja, ali to je samo početak još težeg dela posla, opstanka u samom vrhu. Naravno, obrnuto proporcionalno s vremenom, sve je teže pratiti tempo sve mlađih, talentovanih igračica koje idu na sve ili ništa, ali ja se time ne opterećujem, dajem sve od sebe. Dugo godina sam provela u Top 10 i sasvim je normalno da se desi veći pad u toku karijere, pogotovo kada se konstantno suočavate s povredama kao ja. Trenutno maksimalno radim na kondicionim treninzima, trudim se da izbegnem monotoniju u pripremama, te sam nedavno počela da se bavim jogom i preispitujem svoje granice elastičnosti i psihofizičke izdržljivosti. Nadam se boljoj koordinaciji pokreta i brzine na terenu, a kao iskusna teniserka, najvažnije mi je da sa jednakom snagom i entuzijazmom ulazim u meč, istrajem u kriznim situacijama, ne izgubim fokus i izdržim meč do samog kraja u istom ritmu- kaže Jelena.

Jelena Janković: Ponovo volim

A ovih dana, Jelena ima razloga za slavlje. Ona je jedna od retkih teniserki koja može da se pohvali da je odigrala hiljadu mečeva.

- To znači samo jedno: da si postao živa legenda - napisali su njeni najverniji fanovi i zahvalili joj se na svim lepim stvarima koje im je priredila za gotovo dve i po decenije sjajne karijere. Jelena je pre mesec dana napunila 32 godine, a tenis je počela da igra kao devetogodišnjakinja.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading