Jelena Bogavac: Premostila sam strah od starosti koji se naglo i ničim izazvan pojavio

Autor:

22.03.2017 22:36

Foto:

Foto:



Za pozorišnu rediteljku Jelena Bogavac (43) može se reći da neguje brojne talente i interesovanja. Ostvarila se kao književnica, art-menadžerka, pesnikinja ali kroz čitav život je prati i zavisnost od adrenalina. Neustrašiva rediteljka je skakala sa litice i iz aviona, mnogo šta uradila pre roka, a koje stvari tek planira da uradi, otkrila je za magazin "Gloria".

- Da se udam? Ne, to sam već dvaput uradila. U prvi brak sam ušla sa 20 i nešto godina. Bila je to velika ljubav, oduševljenje, i trajalo je dok trajalo. Ovaj drugi i dalje traje. Ne verujem da ću više da skačem ni sa litica ni iz aviona.

Na neke stvari u životu je definitivno stavila tačku, ali je i pronašla način kako da igrom na sceni pobedi strah od starosti.

- Da, ovo je sad neki novi talas neiživljene želje za igrom. Prvo me je splet okolnosti doveo do dramaterapije koju smo počeli da radimo u Bitefu, a koju sam morala da probam na svojoj koži. Potom me mladi kolega Vojkan Arsić koji je režirao i adaptirao “Sumnjivo lice” pozvao da igram u njemu. I stvarno đipam kao nekad što sam. Imam utisak da sam tako, na neki način, premostila svoj prvi, pravi strah od starosti koji se naglo i ničim izazvano pojavio pre godinu dana. Suštinski, učinilo mi se da, ako bog da i sreća junačka, ulazim u drugi deo svog života. Velika je sreća što te promene ne idu naglo, kao i to što se čovek jednog jutra probudi kao star, a već narednog opet može da se oseća kao klinac. Sad imam utisak da sam ponovo dete, uz još jedno - mog sina. Neverovatno je kako se kao dete igram u pozorištu a kod kuće sam potpuno normalna majka jednom sedmogodišnjaku. I u te dve funkcije, u tom nekom rastezanju, stvaram svoj falš identitet i uspevam da se igram i da se to zove posao. Odnosno, ozbiljno dresiram svoj adrenalin.

Komentari. (0)

Loading