Iznenađujuća cifra: Koliko Emanuel Makron troši na šminku?

Autor:

25.08.2017 14:00

Foto:

Foto:



Od kako je pre tri meseca stupio na čelo Francuske, Emanuel Makron potrošio je 26.000 evra na ulepšavanje, piše pariski časopis "Puan".

Brižit Makron o suprugu: Ujutru doručkujemo zajedno, ja sa svojim borama, a on sa svojom svežinom

Makronova lična šminkerka je Jelisejskoj palati dostavila dva računa, jedan na 10.000 evra, a drugi na 16.000 evra, za troškove šminkanja predsednika tokom njegovih putovanja i uoči konferencija za novinare.

Savetnici Makrona su, posle pisanja lista "Puan", saopštili da će izdaci za ulepšavanje biti znatno smanjeni u budućnosti, te da je potrošena suma manja od iznosa koji su trošili Makronovi prethodnici.

A post shared by François Hollande (@fhollande) on Nov 16, 2015 at 8:53am PST


Na primer, njegov prethodnik Fransoa Oland trošio je kvartalno 30.000 evra na ulepšavanje, u šta je uključena i plata šminkerke. Osim toga, Oland je frizeru isplaćivao mesečnu bruto platu u iznosu od 9.895 evra.


Nikola Sarkozi je trošio nešto manje od Makrona, oko 8.000 evra mesečno.

Najnovija vest dolazi u trenutku kada Makronova popularnost opada, prema anketama javnog mnenja, budući da samo 37 odsto glasača odobrava ono što Makron radi, što je znatno niže u odnosu na 57 odsto koliko ga je podržavalo posle održanih izbora u maju.

Maja Gašić

Autor