Ivana Španović: Ovakve situacije mogu samo da odlože neizbežno, a to je da ću biti najbolja

Autor:

14.08.2017 17:33

Foto:

Foto:



Peh koji se desio našoj najboljoj atletičarki Ivani Španović na Svetskom prvenstvu u Londonu, kada joj se sa leđa otkačio papir sa rednim brojem i ostavivši trag na stazi bukvalno "skratio" skok, i dalje je glavna tema u Srbiji. Polemiše se da li je odluka sudija da ne uvaže žalbu srpskog tima bila nepravedna ili je u pitanju samo slepo praćenje strogih pravila.

Ivana Španović nakon što je ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu: Nepravda, zlato je moje kad-tad (foto)


Uz sliku na kojoj se vidi kako ju je broj koštao velikog uspeha, Ivana je na društvenim mrežama objavila da je uverena da joj u budućnosti neće izmaći svetsko zlato.

Po povratku u Beograd, u specijalnoj izjavi za RTS, Španovićeva je istakla da joj je mnogo pomogla velika podrška koju je dobila od ljubitelja atletike iz Srbije i širom sveta.


- Mnogo mi znači što je prvo toliko ljudi ispratilo takmičenje i što dele isto mišljenje, a to je da sam oštećena ovom prilikom. Svi znamo da papirnati broj ako se pokvasi, kao što jeste bio pokvašen jer je padala kiša prilikom kvalifikacija, on će se pocepati... To su neke trivijalne stvari o kojima ja ne treba ni da razmišljam. Ovo takmičenje je bilo specifično i po tome što su treneri bili vrlo udaljeni od nas, tako da nije imao ko da mi proveri broj i da ga namesti. Kada san napuštala stazu, svi novinari iz loža su me pitali šta se to dogodilo, jer je svima bilo jasno da je to bio pobednički skok - rekla je Španovićeva.


- Ova situcija može samo pojačati moju želju za dokazivanjem na stazi. Uvek ću se boriti za postolje, a pored toga, mislim da imam još dosta prostora da napredujem. Situacije poput ove mogu samo da odlože neizbežno, a to je da ću biti najbolja - zaključila je Ivana.

Maja Gašić

Autor