Italijanska glumica optužila i holivudskog reditelja za silovanje: Vajnštajn je serijski predator, ali nije jedini

Autor:

16.10.2017 22:01

Foto:

Foto:



Italijanska glumica Azija Arđento, koja je produbila skandal vezan za producenta Harvija Vajnštajna u svom svedočenju u časopisu Njujorker, sada je optužila jednog holivudskog reditelja za silovanje i navela je i jedan napad u Italiji.

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on Aug 24, 2017 at 4:10am PDT

-Jedan veliki holivudski reditelj sa Napoleonovim kompleksom dao mi je GHB (naziv droge za silovanje) i silovao me dok sam bila bez svesti, imala sam 26 godina - napisala je sinoć glumica na svom nalogu na Tviteru bez navođenja imena.

Holivudskog napasnika ostavila supruga: Srce mi se slama zbog žena koje su podnele ogromnu bol

U odvojenoj optužujućoj poruci, ćerka italijanskog reditelja Darija Arđenta, koja je vrlo mlada počela karijeru takođe je napisala "jedan italijanski reditelj/glumac izvadio je svoj polni organ predamnom kada sam imala 16 godina u svojoj prikolici, dok smo razgovarali o liku".

A post shared by Joy Thompson (@iamjoythompson) on Oct 16, 2017 at 11:33am PDT

Džejn Fonda posramljena: Rozana Arket mi je sve ispričala o Vajnštajnu, žalim što sam ćutala

Azija Arđento, koja je pogođena javnim napadima na nju u Italiji i vrlo kritički nastrojena prema mačo atmosferi koja vlada u njenoj zemlji, ukazala je na seksističke viceve koje je izgovorio Silvio Berluskoni uz aplauz njegove partije, na jednom javnom skupu.

U intervjuu za list Stampa u nedelju glumica je govorila o svojim optužbama protiv holivudskog magnata Harvija Vajnštajna, koji je po njenim rečima primorao na seksualni čin u sobi hotela na Azurnoj obali 1997. kada je imala 21 godinu.

A post shared by Buro 24/7 Croatia (@buro247hr) on Oct 16, 2017 at 11:05am PDT

- Vajnštajn je bio serijski predator. On je to uradio sa stotinama žena. Skandal nije izbio ranije zato što je on sve gušio. On je plaćao ne samo ženama nego i novinama i novinarima - rekla je ona.

Glumica Ešli Džad razotkrila holivudskog napasnika i izazvala burnu reakciju javnosti

U tom razgovoru ona je takođe zamerila bivšem zvaničniku Miramaksa Italija navodeći da je on indirektno odgovoran za njeno silovanje zato što ju je odveo na susret s Vajnštajnom na Azurnoj obali, što je taj čovek demantovao.

Ona je juče pokrenula englesku verziju haštaga #denounceallpigs (osudi sve svinje) koji je pokrenula jedna francuska novinarka u francuskoj verziji.