Ima 108 kilograma, mora da smrša: Lekar Bele kuće o Trampovom zdravstvenom stanju

Autor:

17.01.2018 09:51

Foto:

Foto:



Američki predsednik Donald Tramp nema nikakvih mentalnih poteškoća i velike su šanse da će ostati zdrav do kraja mandata, izjavio je doktor Bele kuće Roni Džekson. Ipak, predsednik SAD morao bi da se otarasi nekoliko suvišnih kilograma.

Jedina primedba je da bi milijarder koji ima 108,4 kilograma, ove godine trebalo da smrša između četiri i osam kilograma tako što bi se hranio zdravije i počeo da vežba.

-Nema nikakvih znakova bilo kakvih intelektualnih poteškoća - rekao je Džekson, dodajući da je test kognitivnih funkcija uz sistematski pregled prošle nedelje, zatražio sam Tramp.

Po ukusa američkog predsednika: Specijalni jelovnik na večeri za Trampa u Južnoj Koreji

- Predsednikovo zdravlje je izvrsno. Verujem da postoji veoma velika mogućnost da u svom mandatu neće imati medicinskih problema. Nema srčane ili druge zdravstvene probleme jer se uzdržava od duvana i alkohola. Razgovarali smo o ishrani s manje ugljenih hidrata, više vežbanja i o gubitku težine. Ima samo povišen holesterol - precizirao je lekar na konferenciji za štampu u Beloj kući.

Doktor Džekson je na zahtev Trampa, odgovarao sat vremena na pitanja novinara.

Knjiga koja je razbesnela Trampove: Prljav veš, intrige i skandali unutar Bele kuće

-Rekao je 'Želim da izađeš i pričaš sa njima i da odgovoriš na svako pojedinačno pitanje koje imaju' - rekao je Džekson opisujući šta mu je Tramp rekao.

Kognitivni test koji sadrži 30 pitanja može da ukaže na postojanje znakova demencije ili Alchajmerove bolesti, prenosi Rojters.