I Trampova vila na Sen Martenu na putu uraganu "Irma", slavne ličnosti pomažu nastradalima (foto)

Autor:

06.09.2017 16:14

Foto:

Foto:



Uragan "Irma“ koji je prerastao u petu kategoriju, a koji se kreće ka Karipskim ostrvima, mogao bi da nanese štetu i rezidenciji američkog predsednika Donalda Trampa na ostrvu Sen Marten, vrednoj 28 miliona dolara.

Sa udarima vetra od oko 295 kilometara na čas, uragan "Irma“ mogao bi da nanese štetu i još nekim posedima američkog predsednika na Karibima i Floridi, prenosi britanski Indipendent.

Kako se navodi, Trampova rezidencija sa 11 spavaćih soba je direktno na putu uragana.

This NASA satellite image taken at 1715 EDT (2215 GMT) on 5 September 2017 shows Hurricane Irma moving across the Atlantic Ocean. The most powerful Atlantic storm in a decade, has hit the Caribbean, with officials warning of its "potentially catastrophic" effects. The category five hurricane, the highest possible level, has sustained wind speeds reaching 300km/h (185mph). It first hit Antigua and Barbuda, before moving on to Saint Barthelemy and Saint Martin. It is then expected to move on towards Puerto Rico and the Dominican Republic. In the US, Florida's Key West area has ordered a mandatory evacuation. PHOTO: NASA/NOAA GOES Project #BBCSnapshot #hurricanirma #hurricane #storm #category5 # Caribbean #evacuation #weather

Објава коју дели BBC News (@bbcnews) дана 6. Сеп 2017. у 4:57 PDT

"Irma“ se od danas smatra uraganom pete kategorije, sa brzinom vetra koja dostiže skoro 300 kilometara na čas.

Zbog uragana je proglašeno vanredno stanje na Floridi, u Portoriku i na Devičanskim ostrvima, dok su vlasti na Bahamima navele da bi evakuacija mogla da obuhvati čak šest južnih ostrva.

Објава коју дели Hilary Duff (@hilaryduff) дана 1. Сеп 2017. у 4:10 PDT

Mnoge slavne ličnosti odmah su pritekle u pomoć nastradali. Hilari Daf, Pink, Džastin Biber i mnogi drugi su donirali pare onima koji su se našli u velikim problemima zbog nevremena, a poznati glumac Leonardo Dikaprio uplatio je veliku sumu novca, iako ne želi da se o tome govori.

Pevačica Hilari Daf i njen kolega Džastin Biber donirali su nekoliko desetina hiljada dolara za žrtve uragana u Teksasu, dok je pop zvezda Pink pomogla sa čak pola miliona, što su pozdravili mnogi, a Crveni krst joj se javno zahvalio putem društvenih mreža. Dikaprio je uplatio neverovatnih milion dolara u iste svrhe.

Објава коју дели Justin Bieber (@justinbieber) дана 28. Авг 2017. у 12:40 PDT