Gvinet Paltrou o lošem iskustvu sa producentskim magom: Bila sam dete, prestravljena, Harvi je tražio da čuvam tajnu

Autor:

11.10.2017 10:52

Foto:

Foto:



Skandal koji je zatresao Holivud, a koji se odigrao pre 20 godina, kada je američki filmski producenti oskarovac Harvi Vajnštajn (65) prema pisanju medija seksualno zlostavljao glumice, i dalje ne jenjava.

Glumica Ešli Džad razotkrila holivudskog napasnika i izazvala burnu reakciju javnosti

Među ženam koje su doživele ovo traumatično iskustvo su Gvinet Paltrou i Anđelina Džoli koje su otkrile da im se producent, na počecima njihovih karijera, nabacivao i nudio nepristojne ponude.

- Imala sam u mladosti loše iskustvo sa Harvijem i zbog toga sam odlučila da više nikada ne radim sa njim i upozoriavala sam druge na njega – rekla je Andželina u izjavi za "The New York Times" putem mejla. Ovu neprijatnost doživela je tokom snimanja filma "Nekoliko lekcija o ljubavi" (Playing By Heart) krajem dvedesetih.

- Ovakvo ponašanje prema ženama u bilo kom segmentu života, u bilo kojoj zemlji je neprihvatljivo – zaključila je Andželina.

Gvinet Paltrou je bila detaljnija. Harvi ju je angažovao kada je imala 22 godine da igra glavnu ulogu u adaptaciji romana Džejn Ostin, "Ema". Prema rečima Gvinet, Vajnštajn ju je pozvao i hotelsku sobu na Beverli Hilsu na "radni sastanak" koji se sveo na to da je stavio ruke na nju i "predložio mi da odemo u spavaću sobu na masažu".

-Bila sam dete, bila sam prestravljena, tek sam potpisala veliki ugovor – rekla je Paltrou. Ona je sve ispričala tadašnjem dečku Bredu Pitu koji je presreo Vajnštajna na jednoj premijeri i rekao mu da drži ruke podalje od njegove devojke. Harvi je potom zapretio Gvinet da nikome ne priča o tome. Pit je potvrdio ove navode "Njujork tajmsa" preko svog portparola.

- Mislila sam da će mi dati otkaz. Dugo se drao na mene. Bilo je brutalno – rekla je Gvinet.

Ona je kasnije osvojila Oskara za film "Zaljubljeni Šekspir", takođe u produkciji Vajnštajnovog "Miramkasa".

- Od mene se očekivalo da čuvam tajnu – rekla je o Harvijevom nabacivanju nakon osvajanja Oskara.

- U ovom trenutku žene moraju da pošalju jasnu poruku da je takvom ponašanju kraj. Da se ovakav način tretiranja žena okončava sada i ovde – poručila je Paltrouova.