Filmska diva dugo je priželjkivala ovu saradnju: Milena Dravić se vraća na filmsko platno

Autor:

22.05.2018 10:47

Foto:

Foto:



Milena Dravić posle četiri godine pauze vraća se na filmsko platno. Diva srpskog glumišta igraće u antiratnoj drami "Porajmos 101" reditelja Lordana Zafranovića, koji govori o životu i velikim stradanjima u Aušvicu.

“Publika je moja najveća nagrada”: Otvoren legat Milene Dravić i Dragana Nikolića

Snimanje počinje ovih dana u Somboru, a film se bavi sudbinama mađarske Jevrejke Žuže, romskog violiniste Paganinija i nemačkog oficira Jozefa na početku Drugog svetskog rata u Somboru, a potom u Aušvicu.

-Lordan Zafranović priprema film o jednoj veoma teškoj temi, o Drugom svetskom ratu i nacističkom logoru Aušvic. Mnogo se radujem to saradnji. Čekam da mi jave kada su moji snimajući dani i da mi pošalju tekst da se pripremim. Lordana obožavam kao reditelja i volim sve njegove filmove. Ali eto, za se sve ove godine karijere, ali i njegove nismo se sreli. Neka snimam i samo dva dana, nema veze, ali će mi to pričiniti veliko zadovoljstvo - rekla je glumica, piše Informer.

Izložba i monografija u čast najveće dive domaćeg filma: Milena Dravić je “nacionalno i kulturno dobro”

Објава коју дели BIZLife portal (@bizlife.rs) дана 8. Дец 2017. у 12:38 PST

Milena Dravić: “Dobričin prsten” mi je produžio život

Dravićeva kaže da nije sigurna da će s vratiti u pozorište, jer joj je to mnogo napornije.

-Srećna sam što sam se našla u svojoj ulozi u seriji 'Komšije', a kad je reč o filmu, volela bih da zaigram neku upečatljvu ulogu. Ne mora da bude glavna, ali mora da bude dobra.