Emir Kusturica otkrio šta je Monika Beluči prvo naučila da kaže na srpskom

Autor:

26.02.2017 19:36

Foto:

Foto:



Emiru Kusturici pošlo je za rukom ono što bi svaki muškarac na svetu poželeo - da ima iskren odnos sa Monikom Beluči, jednom od najlepših žena na svetu.

Sa osmehom na licu Kusturica priča o njihovoj saradnju i srećan je što su se Moniki dopali Beograd i Srbija.

Monika Beluči: Kako sam se osećala kad sam shvatila da moram da pričam srpski

Beogradski filmski praznik: Večeras počinje 45. FEST (foto/ video)

- "Kako si?”, bilo je prvo što me je Monika upitala kada je sletela u Beograd. Ono što je prvo naučila bilo je da kaže: "Muškarci su stoka”, pošto je to deo jedne njene replike u filmu. Tokom filma, na to sam joj odgovorio: "Da, ali moraš da znaš da nisu svi muškarci stoka i da ima onih posebnih“, na šta se ona nasmejala. Dok razgovaram sa Monikom obično citiram onog filozofa koji je ustanovio da su muškarci stoka - objašnjava Kusturica, koji kaže da ga je porodica u potpunosti podržala tokom snimanja filma "Na mlečnom putu”, koje je trajalo pune tri godine.

- Film se dugo snimao, ali sve te tri godine rada na njemu su, u stvari, polagani ispiti za ono što treba da bude uzbudljivo ili suprotno tome. Pošto je ispit položen kroz moj emocionalni sistem, mislim da će to da radi i kod publike. Pre svega to mislim jer smatram da je Beograd jedini kosmopolitski grad na Balkanu i da se tom svojom osobinom izjednačava sa Evropom i celim svetom. Naravno da sam imao podršku porodice svih ovih godina, pa bez njih ne bi uspeo, jer su oni moj pokretač za sve - kaže reditelj, prenosi Blic.

Kusturica o radu sa Monikom Beluči i Slobodom Mićalović: Pomogle su mi da budem i reditelj i glumac komunista

Monika Beluči otvorila je u petak uveče u Centru Sava 45. FEST, nakon čega je prikazan film Emira Kusturice "Na mlečnom putu" u kome osim italijanske dive i reditelja zapaženu ulogu ima i naša glumica Sloboda Mićalović.

Komentari. (0)

Loading