Ema Votson: Milion funti za borbu protiv seksualnog uznemiravanja

Autor:

18.02.2018 13:46

Foto:

Foto:



Zvezda serijala filmova o Hariju Poteru Ema Votson donirala je milion funti za novu kampanju namenjenu pomoći osobama pogođenim seksualnim uznemiravanjem.

Kira Najtli: Četiri puta sam bila žrtva seksualnog napastvovanja

Објава коју дели Emma Watson (@emmawatson) дана 29. Сеп 2016. у 7:32 PDT

Njena donacija podudarila se sa otvorenim pismom koje je potpisala zajedno sa gotovo 200 britanskih i irskih umetnica koje su pozvale na sprečavanje seksualnog uznemiravanja na poslu, prenosi BBC.

Među glumicama koje su potpisale pismo objavljeno u listu Obzerver su Ema Tomson, Kira Najtli i Ema Votson.

Žene koje budu prisustvovale večerašnjoj dodeli britanskih filmskih nagrada BAFTA u Londonu rekle su da će nositi crno na ceremoniji u znak solidarnosti sa pokretom iz Holivuda "Vreme je isteklo" (Time's up) pokrenutim posle pojavljivanja navoda o seksualnom uznemiravanju filmskog producenta Harvija Vajnstajna.

Објава коју дели Emma Watson (@emmawatson) дана 8. Јан 2018. у 1:24 PST

U pismu se navodi da je ceremonija BAFTA vreme da se proslavi "izuzetan trenutak prekogranične solidarnosti i jedinstva okupljanjem i pretvaranjem pokreta u međunarodni". Kako se navodi "ovaj pokret je veći od samo promena u našoj industriji".

Konačno progovorio: Harvi Vajnstajn ispričao svoju verziju priče

Ema Votson jedan je od prvih donatora u britanski Fond pravde i jednakosti.

Fond je osnovalo 190 žena koje su potpisale pismo, sa grupom od još 160 osoba, uključujući profesore, aktiviste i humanitarne radnike da pomognu žrtvama da imaju pristup podršci i pravdi.

Ema Votson: Od ljubimice filmske industrije do najplaćenije glumice

Kira Najtli i Tom Hidlston dali su po 10.000 funti.