"Dugmići" među Englezima: Brega sa bendom svirao u Londonu

Autor:

24.02.2017 21:47

Foto:

Foto:



Prosljaveni kompozitor, gitarista i tekstopisac Goran Bregović je sa “Bijelim dugmetom” održao u četvrtak prvi koncert u Londonu, u dvorani “Eventim Apolo” (znanoj i kao “Hamersmit odeon”), u sklopu turneje kojom obeležava 40 godina od osnivanja najznačajnijeg rok sastava bivše Jugoslavije. Dvorana prima 5.200 posetilaca, a sve karte za svirku Bregovića, Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tife, uz pratnju “Orkestra za svadbe i sahrane”, rasprodate su desetak dana ranije, pišu Novosti.

Goran Bregović: Šta bi dao da si na mom mestu

Jedan od najvećih specijalista za balkansku muziku, kako Bregovića naziva “Gardijan”, podsetio je publiku na najveće hitove svoje nekadašnje grupe, koje je publika pevala horski. Koncertu je prisustvovala i Amila Sulejmanović, koja je svojevremeno pevala prateće vokale na albumima i turnejama “Dugmeta”, a sada živi i radi u britanskoj prestonici.

“Dugmići” predvođeni Bregom večeras će održati koncert u “Folksvagen areni” u Istanbulu, za koji takođe više nema ulaznica, 7. aprila sviraće u dvorani “Armec” u Sofiji, a dan kasnije, 8. aprila, u areni “Boris Trajkovski” u Skoplju.

Komentari. (0)

Loading