Drastične promene u timu srpskog tenisera: Agasi napustio Novaka, a evo i zašto

Autor:

31.03.2018 14:30

Foto:

Foto:



Nakon povrede i operacije lakta, najbolji srpski teniser Novak Đoković nikako da povrati formu. Pored očitih fizičkih problema, mnogi sumnjaju da ovajač 12 grend slemova ima i probleme druge vrste. Nesigurnost na terenu, manjak motivacije, a spominje se i rigorozni režim ishrane, po mišljenju većine svetske javnosti uzrok su Novakove loše igre i u najmanju ruku stagnacije na profesionalnom polju.

Andre Agasi – posrnuli šampion: Od sigurne propasti spasila ga je ljubav

Ima onih koji veruju  i da je sve krenulo nizbrdo kada je dobitni tim na čelu sa Marjanom Vajdom zamenio prvobitno Borisom Bekerom, a sada i Andreom Agasijem. Da li američka legenda tenisa nije uspela da nađe "žicu" kad je u pitanju saradnja sa Noletom ili se radi o nečemu drugom?

I dok je većina želela da veruje da će upravo Agasi, koji je okončao karijeru 2006. sa osam osvojenih grend slem titula, olimpijskim zlatom i 101 nedeljom provedenom na prvom mestu svetske liste, pomoći Đokoviću da se vrati na mesto koje zaslužuje, to se nije desilo. A po svemu sudeći, neće se ni desiti. Kako prenosi ESPN, saradnja između Novaka i Andrea je završena.

Legendarni Amerikanac je dao otkaz na mesto trenera, a taj potez je povukao zbog "razmimoilaženja u mišljenju oko pojedinih stvari".

- Imao sam najbolju nameru, želeo sam da pomognem Novaku. Ipak, često smo zaključivali da se ne slažemo oko nekih stvari, da se ne slažemo oko detalja koji su za mene bili važni. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere - izjavio je Amerikanac za ESPN.

Maja Gašić

Autor