Do juče glumac, danas direktor: Zoran Cvijanović na čelu Visoke škole dramskih umetnosti u Andrićgradu

Autor:

06.09.2016 19:57

Foto:

Foto:



 

Visoka škola dramskih umetnosti u Andrićgradu, koja je nastala po uzoru na najuglednije obrazovne ustanove širom sveta, otvorila je svoja vrata budućim studentima i posetiocima Andrićgrada.

Glumac Zoran Cvijanović prvi je direktor Visoke škole dramskih umetnosti u Andrićgradu, čiji je idejni tvorac i osnivač reditelj Emir Kusturica. Popularni Cvija držaće i klasu glume.

Nastava se održava na šest katedri - za filmsku režiju, koju će predavati Kusturica, Katedri za kameru, Katedri za montažu i Katedri za zvuk, koje će voditi Goran Volarević, Svetolik Mića Zajc i Slobodan Mihajlović, za dramaturgiju koju će predavati Srđan Koljević, prenose Novosti.

Kako je izjavio, osnovne studije u Andrićgradu neće se razlikovati od drugih škola u obaveznom nastavnom delu, ali će po umetničkom utisku sasvim sigurno odskakati od svih drugih škola, ne samo ovde, već i u regionu, i u Evropi.

- Visoka škola dramskih umetnosti biće, bez sumnje, među desetak najinteresantnijih škola na svetu. Ona će biti jedinstvena i po tome što će njeni studenti živeti i raditi u gradu koji je podigao njihov profesor Emir Kusturica. Pored fakultetskih prostorija, oni će imati na raspolaganju i biblioteku, koja raspolaže sa stručnom literaturom i kolekcijom od deset hiljada knjiga, pozorište i bioskop, čitaonicu koja se formira za potrebe studenata, studentski dom i hostele... Nastava će se odvijati na srpskom i engleskom jeziku, s obzirom na to da je škola koncipirana kao internacionalna - najavio je Cvijanović.

Komentari. (0)

Loading