Dar dostojan kraljice: Šta je Elizabeta poklonila omiljenom unuku za venčanje (foto)

Autor:

04.06.2018 15:59

Foto:

Foto:



Princ Hari i Megan Markl, odnosno postali su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, titula koju im je nakon venčanja 19. maja u Vindzoru dodelila kraljica Elizabeta Druga.

Svi detalji venčanja iz bajke: Kad je Hari sreo Megi

Ali to nije jedino što je kraljica podarila omiljenom unuku. Venčani poklon koji su Hari i Megan dobili podjednako je vredan.

Kraljica Elizabeta dodelila princu Hariju titulu vojvode od Saseksa (foto)

Novopečenom paru je podarila poklon "dostojan kraljice" - imanje od 8000 hektara i kuću po nazivu "York Cottage" u Sandringamu.

Modni detalj od velike važnosti: Elizabeta na diskretan način podržala izabranicu omiljenog unuka (foto)

Pored kuće, prostrano imanje sastoji se od javnog parka (240 hektara) i raskošnog vrta (24 hektara), a datira iz vremena kralja Edvarda VII. Edvard je 1893. godine ovu kuću poklonio svom sinu, kralju Džordžu V.

 

Mladenci trenutno žive u kućici Notingem, smještenoj na prostoru Kensingtonske palate, sve dok im se ne preuredi stan u desnom krilu ovog velelepnog izdanja, a svoj novi dom planiraju da koriste kao odmaralište.

Upečatljiv stajling na unukovom venčanju: Zašto kraljica Elizabeta nosi garderobu jarkih boja

Što se tiče ostalih venčanih poklona, ovih dana je njihov dom bio preplavljen darovima od  raznih firmi, poslovnih magnata i poznatih ličnosti, ačija vrednost je procenjena na sedam miliona funti.

Kraljevska venčanja u poslednjih 70 godina: Od Elizabete do Megan – čija haljina je najlepša? (foto)

Ali, to ne vredi mnogo Hariju i Megan, budući da su sve darove morali da vrate. Prema kraljevskim pravilima, članovima monarhije nije dozvoljeno da primaju poklone od firmi ili osoba koje lično ne poznaju, a kako bi se sprečila eksploatacija njihovog imena u komercijalne svrhe.

Prijateljstvo koje intrigira javnost: Šta povezuje Megan Markl i Amal Kluni

Maja Gašić

Autor