Brižit Tronje: Ko je prva dama Francuske

Autor:

08.05.2017 10:22

Foto:

Foto:



Brižit Tronje, supruga Emanuela Makrona koji je pobedio na predsedničkim izborima u Francuskoj, u njegovom životu prisutna je još od kada je bio petnaestogodišnjak – isprva kao njegova nastavnica, potom u godinama koje slede ljubavnica, a zatim supruga i - prva dama.

Brižit, koja je 24 godine starija od svog supruga, biće uz njega i kada taj 39-godišnji evropejac bude preuzeo dužnost kao dosad najmlađi predsednik moderne Francuske, prenosi AFP.

Elegantna i vitka, 64-godišnja Brižit je najbliža Makronova saradnica, kojoj je obećao zvaničnu ulogu u predsedničkoj palati.

-Svake večeri razmenjujemo šta smo čuli jedno o drugome. Moram da obratim pažnju na sve, da dam sve od sebe da ga zaštitim - rekla je svojevremeno u intervjuu za magazin Pari Mač.

Brižit se našla na naslovnim stranicama skoro desetak časopisa, ruku pod ruku sa mužem na raznoraznim skupovima, fascinirajući svet svojom neobičnom romansom.

Lukav potez prevejanog ženskaroša: Kako je Donald na prevaru osvojio Melaniju

Međutim, pre svega toga, ona je bila supruga drugog muškarca i majka troje dece, koja predaje francuski, latinski i dramu.

Rođena je u Amjenu, kao i Makron, u dobrostojećoj porodici koja se uspešno bavi proizvodnjom testenine i čokolade.

Početkom devedesetih godina 20. veka veoma ju je zainterigirao mladić koji je glumio u jednoj predstavi – to je bio Emanuel, kome je odmah pritekla u pomoć u radu na jednom tekstu i tada su počeli da grade vezu.

Tada 39-godišnja nastavnica bila je "potpuno očarana“ Emanuelovom inteligencijom, a osećanja su bila obostrana. Dva meseca kasnije, on joj je, kao 17-godišnjak, obećao da će je oženiti "šta god radila“.

Makron je nastavio školovanje, ali je sve vreme bio sa njom u vezi, da bi na kraju ona napustila prvog muža i godinu danas kasnije, 2007, udala se za Makrona, preselivši se u Pariz, gde je nastavila da radi kao nastavnica.

Oni koji poznaju Brižit opisuju je kao srdačnu i racionalnu ženu, koja odiše šarmom i pozitivnom energijom.

Nije novac: Melanija otkrila zbog čega se zaljubila u Trampa

Ona je uz Makrona bila i kada je glasao u drugom krugu predsedničkih izbora, fokusirana na život sa mužem političarem i na ogromnu posvećenost izbornoj kampanji.

-Srećna sam što ovo delim sa Emanuelom, iako kad je reč o politici nisam imala mnogo izbora - otkrila je Brižit, istovremeno izrazivši želju da, kao prva dama, pomogne mladim ljudima koji se hvataju u koštac sa mnogobrojnim problemima.

Komentari. (0)

Loading