Britanski glumac bije životnu bitku: Stiven Fraj teško bolestan

Autor:

23.02.2018 18:46

Foto:

Foto:



Britanski glumac Stiven Fraj, koga publika pamti po ulozi Melčeta iz serije Crna Guja, objavio je video snimak u kome je saopštio da boluje od raka prostate i kako vodi žestoku borbu sa opakom bolešću.

Glumac, voditelj i reditelj rekao je da mu je dijagnostikovan rak krajem prošle godine, a da se nedavno podvrgao operaciji da mu se odstrani prostata.

- U poslednja 2 meseca bio sam deo prilično nedobrodošle i neočekivane avanture. Žao mi je što nisam bio u stanju da o tome govorim dosad, ali evo sad objašnjavam sve - počeo je svoje obraćanje Fraj.

Serija "Crna Guja"

On je zatim objasnio da je na magnetnoj rezonanci otkrio da ima rak psotate.

- Evo mojih vesti. Ne znam kako da kažem ovo, zaista, ali nije mi teško. Otišao sam kod mog lekara pre Božića da se vakcinišem protiv gripa. On je rekao, kad sam već tamo, hajde da uradimo sistematski pregled, ja ovo radim svake godine. Nisam ni razmišljao mnogo o svemu, ali on me je nazvao sledećeg dana i rekao mi je da je malo zabrinut zbog nivoa PSA. Ne znam da li znate šta znači PSA, ali trebalo bi, to je specifični antigen prostate, to je supstanca koju prostata luči kad je pod napadom tumora - rekao je Fraj.

On je zatim rekao da je otišao i na magnetnu rezonancu, a zatim biopsiju, i opisao to kao "iskustvo koje ne bi poželeo ni najgorem neprijatelju".

- Sledećeg dana sam dobio rezultate i da, tamo je zaista rak - rekao je glumac koji se nada punom oporavku, jer se "čini da se bolest nije proširila“.