Britanska TV premijera filma o princezi Dajani: Priča o ljubavnom životu ili provokacija (video)

Autor:

06.08.2017 12:16

Foto:

Foto:



Dokumentarni film o pokojnoj princezi Dajani danas će prvi put biti emitovan na televiziji u Velikoj Britaniji. TV premijeri je prethodila višegodišnja rasprava u britanskom društvu pošto princeza u filmu evocira svoj ljubavni život i neuspeli brak s princom Čarlsom.

Protiv emitovanja filma na televiziji bio je Dajanin brat, Čarls Spenser, ali je Čenel 4 i pored toga naveo da će dokumentarac ipak biti prikazan kako je predviđeno, 6. avgusta.

Od buntovnice do miljenice nacije: Princeza Dajana danas bi proslavila 56. rođendan

Prijatelji princeze smatraju da je dokumenarni film "provokacija“, dok je Dajanin bivši telohranitelj Ken Vorf nedavno rekao da bi britanska princeza želela da takav film bude prikazan.

Film Diana: In Her Own Words (Dajana: Njenim sopstvenim rečima) nastao je na osnovu video-snimaka od 1992. do 1993. godine koje je napravio Piter Setelen, profesor dikcije princeze, poginule 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Ostvarenje je prikazano 2004. godine na američkoj televizijskoj mreži En-Bi-Si posle sudske bitke s Dajaninom porodicom, ali nikada nije prikazan u Velikoj Britaniji, iako je svima dostupan na raznim platformama poput Jutjuba.

Dajana u filmu govori kako je razmišljala da pobegne iz Bakingemske palate osamdesetih godina sa svojim telohraniteljem Barijem Manakijem, u kojeg se zaljubila, a koji je 1987. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći.

A proud mom with her boys #princessDiana #herboys #mother #sons #princewilliam #princeharry

A post shared by Lady Diana ?? (@ladydianaofwales) on Aug 6, 2017 at 2:40am PDT

Kraljevska elegancija: Tajna omiljene torbe Ledi Di (foto)

Princeza čak pominje da je njen ljubavnik "možda eliminisan“. U filmu Dajana takođe govori o bračnim problemima s princom Čarlsom i kritikuje kraljevsku porodicu, posebno kraljicu Elizabetu Drugu, od koje, kako navodi, nije imala podršku.