Atletičarka Simon Bajls o skandalu koji ne potresa samo Holivud: Jedna sam od mnogih koje su preživele seksualno zlostavljanje

Autor:

16.01.2018 12:02

Foto:

Foto:



Da seksualno uzmeniravanje u Holivudu koje je već mesecima u centru medijske pažnje zbog slučaja producenta Harvija Vajnstajna nije samo ograničeno na filmsku industriju, već je prisutno i u drugim profesija, potvrđuje i najnoviji slučaj gimanstičarke Simon Bajls.

Објава коју дели Simone Biles (@simonebiles) дана 11. Авг 2017. у 2:56 PDT

Četvorostruka olimpijska šampionka, američka gimnastičarka Simon Bajls rešila je da se pridruži armiji žena koje su javno progovorile o ovoj temi i otkrije da je seksualno zlostavljao lekar reprezentacije Leri Nasar.

Vitni Hjuston se nije spasila: Poznati koji su lek od bolesti zavisnosti potražili u čuvenoj “oazi slavnih i osramoćenih”

-Znam da me ovo užasno iskustvo neće obeležiti, ja sam mnogo više od toga. Nisam mu dozvolila da ukrade moju ljubav i sreću. Ja sam jedna od mnogih koje su preživele seksualno zlostavljanje Lerija Nasara -napisala je između ostalog Bajls na društvenim mrežama.

Објава коју дели Simone Biles (@simonebiles) дана 13. Јул 2017. у 1:13 PDT

Nasar je u decembru osuđen na 60 godina zatvora na osnovu tri optužnice vezane za snimke seksualnog zlostavljanja dece koje je imao na kompjuteru.

On će se ovog meseca naći pred sudom zbog optužbi da je seksualno zlostavljao gimnastičarke.

Објава коју дели Simone Biles (@simonebiles) дана 5. Јул 2017. у 7:32 PDT

Njegovi advokati nisu želeli da komentarišu optužbe Simon Bajls.

Gimnastički savez SAD saopštio je da žali i oseća bes zbog toga što je Bajls ili bilo koja druga takmičarka doživela nešto tako.