Ana Sofrenović o starenju: Svaka glumica broji bore, ali ove godine ne bih menjala ni za šta

Autor:

21.11.2017 18:29

Foto:

Foto:



Pošto je poslednjih godina prošla kroz preispitivanja i depresije, zbog čega je potražila i pronašla pomoć psihoterapeuta, slavna dramska umetnica Ana Sofrenović (45) se vratila pozorištu rešena da probleme ostavi iza sebe zagledana isključivo u budućnost u kojoj očekuje novu veliku ljubav.

– Morao bi da me prihvati onakvu kakva sam sada, da ima snage da iznese i posao kojim se bavim, i moju porodicu, decu koju imam. Jer to sam sve ja - otkrila je u intervjuu za "Gloriju" kakav bi to trebalo da bude muškarac koji bi mogao sada da je osvoji.

Ana Sofrenović: Nisam izgubila veru u ljubav

Plašite li se starosti?

- Postoji taj strah, naravno. Mada, imam sreće sa izgledom, ali to mi je koliko pomoglo, toliko i odmoglo. Pomoglo mi je u ogledalu, ali mi je odmoglo sa ljudima zato što mi nisu verovali koliko mi je teško u nekim trenucima jer se to nije videlo na mom licu. Ali dobro je pitanje koliko mi kao javne ličnosti treba da delimo, šta je pametno, šta nije, i gde to što delimo može da pomogne ljudima, što mislim da je suština, pošto se naša reč sluša i ima težinu. Znam da nekim ljudima jesmo uzori, ali smo, na kraju, i mi ljudi koji traže neku svoju tišinu i ne vole da ih vide u svim fazama - ispričala je Ana i dodala:

Ana Sofrenović o bivšem suprugu: Dragan mi se našao u izuzetno teškim trenucima

-  Što se straha od starosti tiče, to je veoma zanimljivo, jer svaka glumica broji bore, ali ipak, to što sam saznala u ovim godinama ne bih menjala ni za šta. Ne bih se menjala sa Anom od 25 godina, koliko god da je Ana tada imala bolju liniju, lepše lice ili veću snagu. Mada, iskreno, ne mislim da je imala veću snagu nego sada, tada je imala mladost, koju je sada zamenila neka vrsta mudrosti spram života, saznanje da u neke stvari mogu da uložim mnogo manje energije a dobijem mnogo veći rezultat. Onda sam se strašno rasplinjavala, sad smatram da sam mnogo mudrija - zaključila je glumica.

Maja Gašić

Autor