Aleksandar Vuksanović osuđen uslovno zbog prebijanja supruge

Autor:

04.09.2017 09:08

Foto:

Foto:



Pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, osuđen je, prema sporazumu sa tužilaštvom, na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora sa rokom provere od tri godine zbog prebijanja supruge Sonje odnosno zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Aleksandar Vuksanović: Nastavak španske serije

Lukasu je istom odlukom izrečena zabrana prilaska supruzi od godinu dana i šest meseci.

Brzom reakcijom Trećeg osnovnog tužilaštva, Lukas je nakon hapšenja u nedelju oko 13 sati, po povratku sa puta u Cirih gde je imao nastup, saslušan u tužilaštvu gde je delimično priznao delo.

-Nakon što je saslušana i njegova supruga koja tvrdi da ju je udario nogom u butinu i rukom u potiljak, Lukas je zaključio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom za kaznu 10 meseci zatvora uslovno na tri godine i zabranom prilaska od godinu i šest meseci -rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

U istom danu, sud je potvrdio presudu koja je odmah postala pravosnažna, dodao je Marković. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine zatvora.

- U interesu deteta morao sam da kažem da sam uradio ono što nisam. Gospođa je to uspela da izvede, i ja joj čestitam. Da nisam sklopio dogovor, išao bih u pritvor pa bih iz pritvora morao da dokazujem da to nisam uradio. Žaliću se samo na jedan deo presude - što sam dobio samo 18 meseci zabranu prilaska.Ja sam hteo da dobijem doživotnu. Pritom, ne poznajem više tu gospođu. Hvala - izjavio je Lukas, a prenose beogradski mediji.